Mopedist omorât de un Iveco bulgăresc

Mopedist omorât de un Iveco bulgăresc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Încă o tragedie însângerează drumurile judeţene. Ieri, şoferul unei autoutilitare care rula în Barcea nu i-a dat prioritate unui mopedist, ucis pe loc în impact.

Comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei rutiere Galaţi: „Joi dimineaţă, la ora 9, Gheorghe Frâncu, în vârstă de 59 de ani, îşi conducea autoutilitara Iveco CC 6125 CP (înmatriculată în Bulgaria) pe drumul Naţional 25, în localitatea gălăţeană Barcea. Şoferul nu a dat prioritate de trecere mopedului corect condus de Costică Cucă, de 52 de ani”.

„În urma impactului, mopedistul a murit pe loc. Într-adevăr, poate că şocul ar fi fost atenuat dacă mopedistul – corect din punct de vedere rutier – ar fi purtat cască de protecţie”.

Trei morţi în luna septembrie

În acest moment, conducătorului auto i-a fost reţinut permisul, fiind cercetat pentru ucidere din culpă. Este cel de-a treilea deces petrecut pe şoselele gălăţene în septembrie 2010, fapt care dă peste cap statistica – anul trecut, în întreaga lună septembrie fiind înregistraţi doar doi morţi.

Ca o nefericită coincidenţă, toate cele trei decese au survenit la ţară. Una dintre celelalte două victime – cea de la Iveşti - era tot un mopedist, victimă a neatenţiei în conducere, iar cealaltă – un pieton, omorât într-un accident de maşină, la Drăgăneşti.

Citit 1650 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.