Sute de poliţişti, jandarmi şi pompieri, la datorie de 1 Mai

Sute de poliţişti, jandarmi şi pompieri, la datorie de 1 Mai
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pentru că urmează ziua de 1 Mai, zi liberă pentru toți bugetarii, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) anunță că efectivele din cadrul structurilor ministerului vor fi la datorie și vor desfășura misiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, creşterea gradului de siguranţă rutieră, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, supravegherea şi controlul frontierei de stat, precum şi pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Astfel, 170 de polițiști gălăţeni din cadrul serviciilor operative vor desfășura activități pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pentru fluidizarea traficului rutier și verificarea modului în care participanții la trafic respectă regulile de circulație, precum și pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite. De asemenea, peste 70 de jandarmi gălățeni se vor afla la datorie, având misiunea de a acorda sprijin și a-i îndruma pe cetățenii care se vor afla în spațiul public. Pe lângă patrulele de jandarmerie, se va acționa și în patrule mixte, polițist - jandarm, iar premergător acestei perioade vor fi intensificate măsurile de ordine publică și se vor desfășura acțiuni, cu precădere în zonele și pe arterele intens circulate, urmărind descurajarea persoanelor care tulbură ordinea și liniștea publică sau comit fapte ce contravin legii.

Având în vedere faptul că, la acest sfârșit de săptămână, se estimează o creștere a valorilor de trafic în punctele de trecere a frontierei, la nivelul structurilor locale ale Poliției de Frontieră Române au fost dispuse măsuri suplimentare pentru a se asigura un control fluent, operativ şi eficient în toate punctele deschise traficului internaţional și pentru a se întări dispozitivul de supraveghere al frontierei de stat.

Alături de gălățeni, în aceste zile, vor fi și peste 100 de pompieri, care vor avea misiunea de prevenire, monitorizare şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, dar și de a asigura acordarea primului ajutor şi transportul persoanelor aflate în dificultate. De asemenea, şase paramedici, un spital mobil de campanie și o ambulanță SMURD au fost dislocate pentru asigurarea măsurilor de prim ajutor în cadrul festivalului de muzică de la Constanța.

Totodată, specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog vor desfășura, la nivelul județului Galați, activități de informare şi conștientizare cu privire la efectele și riscurile consumului de droguri și de promovare a modalităţilor de petrecere a timpului liber într-un mod sănătos.

Acțiuni preventive vor desfășura și polițiștii de la Agenția Naţională Împotriva Traficului de Persoane, care reamintesc faptul că traficul de persoane este o infracţiune de o gravitate deosebită, în totală opoziție cu principiile respectării drepturilor omului, și este pedepsită de legea penală.

Citit 753 ori Ultima modificare Duminică, 30 Aprilie 2023 00:45

1 comentariu

  • postat de Platitor de taxe
    Luni, 01 Mai 2023 08:22
    51.179.43.***
    Nu sunt la datorie. Unii sunt după șpăgi și îi plătim bine pentru asta. Ii plătim regeṣte la nivel european cu toate că avem economie sub genunchiul broaştei.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.