Gater mistuit de flăcări

Gater mistuit de flăcări
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Incendiul a fost provocat intenţionat, susţine purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi *

Cu cinci minute înainte de ora 24,00, Inspectoratul Situaţiilor de Urgenţă era alertat, sâmbătă noaptea, că pe Drumul de Centură, chiar sub podul de la Viaduct, depozitul de deşeuri şi lemne SC „Clausconstruct” SRL a fost cuprins de flăcări.

Cel care i-a sesizat pe pompieri a fost un taximetrist care trecea prin zonă şi care a văzut focul. Intervenţia pompierilor a durat până la 0,35, timp în care pompierii au salvat 20 de tone de lemne, dar nu au mai putut salvat alte 10 tone şi nici cabina unei autospeciale Volkswagen, cabină valorând în jur de 7-8.000 de euro, conform declaraţiilor căpitanului Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Foc pus intenţionat

„Cercetările preliminare au scos la iveală faptul că focul a fost pus intenţionat, în zona lemnelor, violenţa flăcărilor excluzând varianta unei surse mici de foc, precum o ţigară”.

„În condiţiile în care sâmbătă noaptea a şi bătut vântul, focul s-a extins rapid, nemaiputând fi salvată toată cantitatea de lemne”, spune căpitanul Chiriţă.

18 subofiţeri şi trei autospeciale au reuşit lichidarea în scurt timp a incendiului, pagubele estimate fiind în valoare de mii de lei. „cazul a fost preluat de Secţia 2 Poliţie, care desfăşoară cercetări pentru aflarea identităţii celui care a declanşat incendiul.

Citit 988 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.