Noua carte de identitate - după model belgian

Noua carte de identitate - după model belgian
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Actele vor veni acasă, direct de la Bucureşti, prin poştă * Încă nu este cunoscut preţul * Evidenţa Populaţiei Galaţi nu va mai fi implicată efectiv în conceperea noii cărţi de identitate *

Cum vor arăta noile documente?

Nu toată lumea îşi va face noi cărţi de identitate, începând cu 1 ianuarie 2011. Doar cei care au nevoie de preschimbarea actului (pe cale de expirare) sau cei care doresc o carte de identitate Europeană!

„De la 1 ianuarie 2011 va apărea cartea de identitate electronică, cu însemnele Uniunii Europene, iar oamenii deja vin şi întreabă. Sunt curioşi să afle dacă noile documente sunt la fel ca permisele de conducere!”, explică Mariana Palade (FOTO), şefa Evidenţei Populaţiei Galaţi.

Amprentă electronică

De asemenea, aflăm că dimensiunile noii cărţi de identitate vor fi mai reduse decât ale celei actuale, iar elementul de noutate este faptul că fiecare act va avea amprenta electronică a proprietarului său, fiind astfel imposibil de falsificat.

Modelul ales de autorităţile române este, pare-se, cel al cărţii de identitate belgiene.

Costul – încă necunoscut

Încă nu se cunosc amănunte legate de costuri, deşi problema nu pare a fi atât de presantă:

„Nu se ştie dacă Galaţiul va da chiar de la începutul anul aceste cărţi de identitate. În plus, sistemul se va schimba fundamental, pentru că actul nu va mai fi făcut – propriu-zis – la Galaţi, ci toată documentaţia va fi trimisă la Bucureşti, iar actele vor veni acasă, prin poştă”, încheie Mariana Palade.

Citit 3389 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.