Crimă atroce pe maidanul Garofiţei

Crimă atroce pe maidanul Garofiţei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ţipetele de ajutor ale Emiliei s-au auzit ore în şir în pustietatea de la capătul oraşului * „Nici dacă aveam telefon nu sunam”, spune o vecină * Patru suspecţi minori *

Coborâm din maşină în Ţinutul de Nicăieri, aşa-zisa „stradă” a Garofiţei – un fel de maidan semi-părăsit, mărginit pe alocuri de bordeie, gunoaie, buruieni şi bălţi a căror apă negricioasă s-a revărsat pesemne din lacul Cătuşa.

În zare, pe culmea unui deal prăpădit, duba Poliţiei dă de veste că investigaţiile sunt în plină desfăşurare. Sursele au indicat, aşadar, corect – o femeie a fost găsită moartă, luni dimineaţă, în casa ei de pe Garofiţei.

Ceva mai jos, la mijlocul drumului spre casa de chirpici, un grup de femei, înfăşurate în capoate, vociferează neclar.

Violată, torturată şi omorâtă?

„Pe soră-mea au omorât-o, doamnă!”, începe să strige aproape Cristina Căpătan – vântul bate prea tare şi nu ne înţelegem decât dacă urlăm unii la alţii:

„Pe soră-mea, Emilia Carp, de 58 de ani. Nu, nu era singură în casă. Era cu concubinul ei, Adrian Bacelea şi cu încă un prieten de-al omului, Ionel Şchiopu. Au găsit-o moartă în casă, unii zic că ar fi fost şi batjocorită, violată, cu picioarele rupte! De el nu ştiu nimic, dacă e mort sau viu, şi nici de Şchipu nu ştiu”.

Femeia se opreşte brusc. Una dintre vecine ţipă şi ea printre şuierături: „S-au auzit strigăte, scandal… Când? Azi-noapte!”.

Şi aţi chemat Poliţia, aţi sunat la 112?, întrebăm nedumeriţi – ar fi putut Emilia să fie salvată?

„Da’ de ce să sun?! N-am sunat. Şi ca să zic adevărul, nici măcar nu am telefon. Şi dacă aveam, tot nu sunam. Că mi-e frică, după-aia veneau şi mă omorau şi pe mine! Păi, hoţii ăştia de fier, de-au omorât-o pe Emilia, ei nu ştiu multe: intră peste tine şi îţi dau în cap, te omoară în casa ta”. Obosită, femeia îşi ascunde ultimele vorbe după broboadă.

Patru suspecţi minori

La faţa locului s-au deplasat atât poliţişti, cât şi procurori criminalişti. După ce s-au efectuat primele cercetări şi audieri au apărut şi amănuntele.

„Nu se ştie exact dacă este vorba despre crimă. Noi suspectăm că e vorba despre un jaf, care a dus la crimă. Sunt mai multe acuzaţii în acest caz, lipsire de libertate, omor, jaf şi un posibil viol.

„În acest caz sunt patru suspecţi, toţi minori, care la primele audieri au recunoscut că au bătut victima cu bâtele”, ne-a declarat procurorul Robertino Alfredo Simionescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Voinea L.,  17 ani, zis „Rusu”, Buldum P.A., 16 ani, zis „Iulian”, Mihai V., de 15 ani, zis „Samurai” şi Maravela C., de 17 ani, zis „Ţăranu” au fost implicaţi în incident.

„Cei patru suspecţi au recunoscut în prima fază. Am găsit în curte şi bâtele folosite de ei. Urmează să fie audiaţi din nou în prezenţa părinţilor şi a unui avocat din oficiu şi abia apoi vom stabili încadrarea faptei”, a mai adăugat procurorul Simionescu.

Se pare că unul dintre cei patru este cunoscut cu antecedente penale, fiind acuzat de săvârşirea unui furt.

În incidentul de pe strada Garofiţei au mai fost două victime, Ionel Şchiopu, de 56 de ani şi Adrian Becela, de 53 de ani, care se află în spital. „Cei doi bărbaţi erau închişi într-un beci. Aşa au şi scăpat cu viaţă”, ne-a mai spus procurorul Simionescu.

După ce se vor încheia audierile şi se va face autopsia, se vor stabili atât motivele care au dus la oribila crimă, cât şi încadrarea faptelor. (Teodora Miron)

Două victime - la Spitalul Judeţean

„O femeie îşi pierduse deja viaţa, aşa că s-a constatat decesul. Echipajele noastre au adus la Unitatea de Primiri Urgenţe doi bărbaţi (de 53 şi 56 de ani), care necesitau îngrijiri medicale, dar care nu se găseau într-o stare deosebit de gravă”, a precizat directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polischi.

Bărbaţii, care au confirmat faptul că mai mulţi indivizi au năvălit în locuinţă şi i-au agresat, au primit ajutor în serviciul de Urgenţe Chirurgie, fiind ulterior supuşi investigaţiilor medicale mai amănunţite (Gabriel Kolbay)

La locul ei. Pentru vecie

Un poliţist se apropie şi îi cere Cristinei Căpătan buletinul: „Al meu? Al lu’ soră-mea? Poftim”. După ce îi dă actul, se întoarce către noi: „Nu ştiu de ce i-au făcut asta, că doar buteliile şi fiarele sunt toate afară, lângă gard, nemişcate. Nu s-a furat nimic”.

Ce o să facă acum? Pentru prima dată pe Cristina o podidesc lacrimile: „O s-o ducem la locul ei, ce să facem?”.

Citit 2861 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.