UPDATE: Apă oprită în şase cartiere. Alimentarea a fost reluată după trei ore

UPDATE: Apă oprită în şase cartiere. Alimentarea a fost reluată după trei ore
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

UPDATE ora 13,30 O serie de lucrări planificate marți, 30 mai, la conducta magistrală de apă de pe strada Brăilei, din zona Spitalului de Urgență, au provocat o situație pe cât de neașteptată, pe atât de neplăcută. Locuitorii din șase cartiere, respectiv Micro 16, 17, 18, 19, 20 și 21, au rămas fără apă la robinete în toiul zilei, după ce angajații Apă Canal au încercat schimbarea alimentarii pe un traseu alternativ.

Trei ore fără apă și o lucrare care ar fi trebuit să dureze o zi întreagă, reprogramată. Acestea au fost consecințele principale ale unei avarii neprevăzute apărute marți, 30 mai, la conductele de alimentare cu apă din zona Spitalului Județean. Sistarea totală a furnizării apei fusese anunțată de operatorul de apă și canalizare de săptămâna trecută și viza, în intervalul orar 8,00 - 24,00, blocul M3, str. Stadionului, cu agenții economici aferenți, blocurile ANL din curtea Spitalului Județean, abonații casnici din strada Stadionului, pe tronsonul cuprins între Liceul cu Program Sportiv și Sala Sporturilor, Spitalul Județean "Sf. Apostol Andrei", Sala Sporturilor, complexul sportiv și cabinetul medical sportiv, McDonald`s, Gelateria, Stadionul "Dunărea" și agenții economici aferenți, punctul termic SC 50. Totodată, se anunța furnizarea cu presiune redusă a apei pentru blocurile din Micro 16 și Micro 17, dar asta numai după ce s-ar fi făcut trecerea pe trasee alternative. Tocmai aceste manevre ar fi dus, în cursul dimineții de marți, la o avarie de amploare, care a impus sistarea totală a alimentării nu pentru două cartiere, ci pentru șase. Timp de trei ore, consumatorii din Micro 16, 17, 18, 19, 20 și 21 nu au avut apă.

"Din păcate, am întâmpinat dificultăți tehnice la manevrele executate la vanele din rețeaua de distribuție, necesare pentru a limita arealul afectat de oprirea conductei magistrale și asigurarea apei potabile pe rute alternative către consumatori pe tot parcursul lucrărilor. Întrucât execuția lucrărilor planificate nu se mai poate realiza în condițiile prevăzute inițial și a fost afectată o zonă mai extinsă fața de cea programată, s-a decis oprirea lucrărilor", a precizat Cornelia Arnăutu, purtătorul de cuvânt al Apă Canal.

Abia în jurul orei 13,00, alimentarea a fost reluată în toate cartierele afectate, operatorul de apă și canalizare și constructorul care ar fi trebuit să execute lucrări la conducta principală de apă potabilă Dn800mm din str. Brăilei luând decizia anulării acestora și reprogramării la o dată ulterioară.

(Mariana Constandache)


Cu toate că nu fusese anunţată o oprire a furnizării apei în zona respectivă, gălăţenii din zona limitrofă Spitalului Judeţean s-au trezit, brusc, fără apă la robinete.

Aşa cum a anunţat, pe pagina proprie de Facebook, compania Apă Canal, acest lucru s-a petrecut "din cauza unor probleme tehnice întâmpinate la manevrele pe conductele magistrale pentru executarea lucrării din str. Brăilei (zona McDonalds)".

Compania a spus că sunt probleme în alimentarea cu apă a consumatorilor din cartierele Micro 16,17, 18, 19, 20 şi 21 şi că echipele Apă Canal fac verificări pe traseul conductelor magistrale pentru a soluţiona problema în timp cât mai scurt.  

Citit 3357 ori Ultima modificare Joi, 01 Iunie 2023 06:59

2 comentarii

  • postat de Iancu Jianul
    Marți, 30 Mai 2023 22:28
    5.13.169.***
    Ma mir cum de-a functionat centrala, sa pot pune apa calda intr-o galeata.. la 0,1 Bari... doar pe traseul cel mai scurt fireste!
    0
    0
  • postat de CLANTA
    Marți, 30 Mai 2023 12:27
    86.124.202.***
    pana cand nu va fi concediat, Dorel va fi mereu implicat ! puteau macar merge la o ghicitoare sa le spuna ce urmeaza sa se intample...
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.