Inaugurare. De marți, se circulă pe pasajul de la Drajna

Inaugurare. De marți, se circulă pe pasajul de la Drajna
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Marți, 30 mai, conform anunțului făcut de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a fost inaugurat pasajul de la Drajna, din județul Călărași, la limita sudică a județului Ialomița. Lucrările de pe cei 2,7 kilometri ai acestui pasaj, în valoare de aproximativ 98,1 milioane de lei, fără TVA, au durat cu aproximativ două luni mai puțin decât era prevăzut în contractul încheiat cu constructorul gălățean Arcada Company SA.

Odată cu deschiderea circulației pe acest pasaj, se elimină blocajele care se formau la trecerea la nivel cu linia de cale ferată de la Dragalina, mai ales că, în sezonul estival, crește inclusiv frecvența trenurilor spre Litoral, motiv pentru care se stătea în coadă la barieră perioade lungi de timp. Practic, supratraversarea de pe DN 21 trece peste DN 3A și peste magistrala feroviară CF 800, ușurând inclusiv accesul către Autostrada Soarelui (A2).

Construcția pasajului de la Drajna, de pe DN 21, a fost finanțată din bani europeni (Programul Operațional Infrastructură Mare, POIM 2014-2020) și reprezintă prima etapă din drumul de viteză Transregio, pe ruta Galați - Brăila - Slobozia - Călărași - Chiciu (zonă de trecere a Dunării cu feribotul, la granița cu Bulgaria).

Citit 2051 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iunie 2023 07:40

1 comentariu

  • postat de Nicusor
    Marți, 30 Mai 2023 13:23
    5.13.129.***
    Dar artera de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri”, drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră, sau Centura mica, sau Faleza inferioara, sau podul hobanat/telegondola intre trecere bac si Parcul TV, sau ....., PE CAND ?????
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.