Greva din învățământ continuă. Profesorii au refuzat și ultima ofertă a Guvernului

Greva din învățământ continuă. Profesorii au refuzat și ultima ofertă a Guvernului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Profesorii au refuzat oferta făcută vineri de Guvernul Ciucă, care vizează acordarea unei sume anuale de 1.500 de lei, în luna octombrie, și creșterea salarială pe noua grilă de salarizare de 45%, scrie Edupedu.ro, care subliniază că informația ar fi fost confirmată de reprezentanții sindicatelor.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ Spiru Haret, Marius Nistor, a declarat pentru HotNews.ro că ultima ofertă a guvernului a fost ca prima tranșă din creșterea salarială pe noua grilă, care ar urma să fie acordată din 1 ianuarie 2024, să fie de 45%, față de 40% cât li se oferise până acum.

De asemenea, Guvernul a propus acordarea unei sume anuale de 1.500 de lei, în luna octombrie, banii fiind din fonduri europene. Suma anuală ar urma să fie acordată până în 2027.

Hotnews.ro amintește că, joi, Executivul adoptase o „declarație” prin care se angaja că în viitoarea lege a salarizării se va porni de la principiul ca salariul de bază al profesorului debutant să fie stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie. Sindicatele au cerut însă ca această „garanție” să fie prevăzută într-un act normativ, și nu într-un document fără valoare juridică.

Duminică va avea o ședință de guvern, la finalul căreia este programat și un briefing susținut de ministrul Educației, Ligia Deca, și de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Citit 1697 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 10:44

3 comentarii

 • postat de Traian
  Duminică, 11 Iunie 2023 10:28
  5.14.137.***
  Aveau deja salariul dublat numai din sporuri- spor de solicitare neuro-psihica, spor de gradatie, spor daca esti diriginte, spor daca predai intr-o localitate izolata,spor de conditii vatamatoare,spor daca predai la mai mult de 5 clase. Ce depășește norma de predare de 18 ore pe săptămână, sunt considerate ore suplimentare si se încadrează la un plan tarifar mai mare. Nici muncitorii din Combinat sau Șantierul Naval nu atâtea sporuri.
  0
  0
 • postat de Cu ăștia din Guvern, voiam să intrăm în Spațiul Schengen?
  Sâmbătă, 10 Iunie 2023 23:13
  109.166.128.***
  Ce panaramă de Guvern, au căutat bani prin Palatul Victoriei´, au băgat aspiratorul prin sertare, pe sub mese, scaune și hopa, în jur de ora 20.00, Sâmbătă noaptea, au mai găsit bani pentru Educație. Ura la sindicate anunț în noaptea de Sâmbătă, cu ultimatum și-n forțaj, Duminică la 09.00 dimineața, sindicatele să dea un răspuns, de parcă profesorii, educatorii, învățătorii stau noaptea, Sâmbătă pe Duminică să analizeze oferta măritului Guvern, că, la 10.00 se adună prea măriții miniștri a Guvernului, la ora 10.00, Duminică. Te întrebi, cu oamenii ăștia voiam să intrăm în Spațiul Schengen ?
  0
  0
 • postat de Akbar
  Sâmbătă, 10 Iunie 2023 21:52
  5.13.172.***
  Cand e vorba de greva profesorilor, toata lumea vorbeste despre cresteri salariale. Dar de cei aproape 300.000 de suflete care mai au de sustinut niste examene isi mai aduce aminte cineva ? Sau ei sunt victime colaterale intr-un joc penibil ?
  0
  0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.