La volan, în Canada

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Recunoaşterea experienţei auto: Prin eforturile unui român stabilit în Canada, experienţa auto din România poate fi valorificată în prezent şi în provinciile din vestul Canadei (British Columbia, Alberta şi Manitoba), consecinţă imediată fiind accesul şoferilor la tarife mai mici la asigurarea auto. Livia Latis, broker la Klondike Insurance Agency din Edmonton (Alberta), a reuşit să obţină din partea companiei de asigurări Intact (fosta ING), divizia de vest, această recunoaştere şi tarifare a şoferilor români în consecinţă.

Posesorii de carnete de conducere obţinute în România vor beneficia de aceeaşi recunoaştere în privinţa normelor şi conduitei rutiere precum cei care vin din Marea Britanie, Germania, Franţa etc., căci firma amintită a adăugat România pe lista ţărilor acceptate din punct de vedere al experienţei rutiere. Echivalarea experienţei auto din România nu se aplică uniform în toată Canada, iar asigurarea auto este reglementată la nivel provincial.

Companiile de asigurări din multe provincii sunt încă sceptice în ceea ce priveşte România şi, ca atare, solicită preţuri mai mari pentru asigurare -întrucât îi clasează la categoria „începători", cu profil asemănător cu al unui tânăr canadian de 16 ani, ce nu are nici o experienţă în domeniul şofatului.

* Nouă artişti români expun în Bruxelles: Arthis - Casa de Cultură Belgo-Română din Bruxelles va găzdui în perioada 1 - 20 octombrie expoziţia de artă plastică, pictură, sculptură şi grafică a nouă artişti români. Aceştia sunt Elena Anton, Gina Baranovschi, Diana Brăiescu, Bogdan Breza, Lulu Budes, Ilie Cioartă, Monica Moraru, Dan Munteanu, Nicolae Stoica. Vernisajul va avea loc vineri, 1 octombrie, de la ora 19,00.

Grupul va expune sub titulatura H.D.U. Membrii acestui grup au atelierele în aceeaşi curte, la intrarea Iulia Haşdeu nr. 3 din Bucureşti şi au hotărât să formeze acest grup pentru a-şi salva spaţiul de creaţie.

* Teatrul Bulandra, în turneu: Piesa „Măscăriciul", după A.P. Cehov, cu Horaţiu Mălăele în rolul principal, va putea fi vizionată de românii din Montreal miercuri, 13 octombrie, la sala Pavillon de l`Entrepôt, cu începere de la ora 20:00.

* Transilvania, la Washington: Ambasada României la Washington va găzdui în perioada 14 - 31 octombrie o expoziţie de fotografii care va prezenta adevărata Transilvanie - frumuseţe naturală şi bogăţie culturală născută din conlocuirea armonioasă a vechilor comunităţi de români, unguri, saxoni, evrei, romi şi armeni. Evenimentul este organizat de fundaţia Mihai Eminescu Trust, care în ultimii 10 ani şi-a concentrat activitatea pe revitalizarea moştenirii naturale şi construite din sud estul Transilvaniei.

Peste 600 de proiecte au fost derulate sub înaltul patronaj al Prinţului de Wales, proiecte care au vizat restaurări de clădiri, meşteşuguri şi care au transformat regiunea într-o destinaţie unică pentru ecoturişti şi iubitori de artă.

Citit 1286 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.