Portretul românului din Canada

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Studiu on-line: Toţi românii din Canada sunt invitaţi să participe la un studiu care-şi propune să contureze un portret al românilor din această parte a lumii. Acesta este realizat de Alex Boariu, o românca absolventă de sociologie, care a lucrat ca asistent de cercetare în New Jersey şi New York.

În prezent, locuieşte la Toronto, unde este Market Research Manager pentru o firma internaţională. Studiul nu are niciun scop pecuniar şi nu este făcut nici pentru vreun proiect de cercetare într-o instituţie de învăţământ.

Este doar o iniţiativă personală a autoarei. Obiectivul: un portret cât mai complex şi mai coerent al comunităţii române. Chestionarul se găseşte la adresa www.chestionar.ca şi este în limba engleză, iar completarea lui durează aproximativ 15 minute.

* Lansată în politica italiană: Ileana Fofuca este probabil singura româncă din Italia care a candidat la o funcţie de parlamentar. Stabilită în provincia Treviso, românca a obţinut cetăţenie italiană şi a candidat în circumscripţia Veneto 2 la Camera Deputaţilor pe o lista Democrazia Cristiana - Nuovo Psi - Autonomisti, condusă de Gianni de Michelis.

Este născută în 1968 la Întorsura, judeţul Dolj şi din 1990 se află în Italia, fiind căsătorită cu un italian. Pasionată de politică, Ileana a participat activ la viaţa socială şi politică din regiunea Veneto.

* Herta Müller a plecat la Veneţia: Publicul veneţian este invitat astăzi, începând cu ora 18,00, la Ateneo Veneto di Scienze, Lettere ed Arti la o seară dedicată Hertei Müller, laureata Premiului Nobel pentru literatură 2009. Manifestarea este organizată de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia în colaborare cu prestigioasa instituţie veneţiană.

* Integrarea femeii românce în Belgia: Arthis - Casa de Cultură Belgo-Română din Bruxelles organizează joi, 7 octombrie, la sediul său, începând cu ora 18,30, o analiză a problemelor cu care se confruntă româncele în diaspora belgiană.

* Curs de dansuri populare în Torino: Grupul "Hora Basarabiei" din Torino îi invită pe toţi cei interesaţi la un curs gratuit de dansuri populare.

Citit 1343 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.