Cea mai mare bibliotecă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Danemarca, la meci: Echipa feminină de handbal „Oltchim Râmnicu Vâlcea” va întâlni sâmbătă, 9 octombrie, ora 14,30, la Elro Arena Randers, echipa daneză „Randers HK”, în grupa preliminară C a Ligii Campionilor.

O noua bibliotecă românească la Roma: Episcopia Ortodoxă Romană a Italiei în parteneriat cu Asociaţia româno-italiană „Dialog” şi cu Biblioteca Judeţeană Alexandru şi Aristia Aman (Dolj) vor semna astăzi un protocol de colaborare pentru înfiinţarea celei mai mari biblioteci româneşti din Occident.

Evenimentul va avea loc în sala bibliotecii Academiei României din Roma. Partenerii vor pune bazele unei biblioteci româneşti care să însumeze peste 20.000 de volume, care va funcţiona în folosul comunităţilor româneşti din Lazio.

De ieri, Brânduşa e preşedintă: Filiala din Budapesta a Asociaţiei Europene a Institutelor Culturale - EUNIC, este condusă, începând de ieri, timp de un an, de Brânduşa Armanca, directoare a Institutului Cultural Român de la Budapesta, în echipa cu doi vicepreşedinţi, directori ai Institutului Francez şi ai British Council.

Brânduşa Armanca a declarat că una dintre priorităţile sale în acest mandat o reprezintă organizarea unei zile a teatrului european care ar urma să aibă loc în luna aprilie a anului viitor. Fondată în 2007, filiala EUNIC- Budapesta are  16 membri, institute culturale prestigioase cu sediul în capitala ungară.

O româncă la un  maraton londonez: Românca Irina Iordăchescu, doctorand şi student afiliat la LSE, va participa duminică, 10 octombrie, la un maraton caritabil organizat de Royal Park Foundation cu scopul de a strânge bani pentru lupta împotriva maladiei cancerului.

Irina va încerca să strângă suma de 700 de lire sterline (până acum a adunat aproape jumătate) şi aşteaptă donaţiile tuturor celor care mai pot contribui. Cei care vor să o ajute pe Irina la strângerea donaţiei de £700 pot accesa site-ul: http://www.justgiving.com/ActiveIrina.

Sărbătoarea vârstnicilor la Bruxelles: Arthis - Casa de Cultură Belgo-Română din Bruxelles se numără printre organizatorii ediţiei bruxelleze din acest an a „Zilei Internaţionale a persoanelor de vârsta a treia”, care va avea loc joi, 7 octombrie, la Centrul Comunitar De Pianofabriek din Bruxelles, între orele 10,00 - 16,00.

Deva, „aplaudată” la ONU: Expoziţia virtuală „De la primele scrieri la Multimedia”, concepută de Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane, împreună cu Institutul Multimedia Româno-Elveţian din Deva, a obţinut cea mai înaltă recunoştinţă posibilă, aceea de a fi găzduită în sediul Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) de la Geneva.

Citit 908 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.