Joi, 20 iulie, în urma unei sesizări, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galaţi a realizat un control la restaurantul de la Tirighina aparţinând operatorului economic Popasul Drumeților SRL.
Cu această ocazie, comisarii CJPC au constatat folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare în frigidere neigienizate, rafturi cu zone ruginite, prezența muștelor în bucătărie, pereți cu porțiuni cu infiltrații, pavimente insuficient igienizate, utilizarea unor materii prime cu data durabilității minimale depășită, fără elemente de identificare şi caracterizare şi fără dată-limită de consum (carne de pui, carne tocată, carne de porc, etc), utilizarea unor ustensile neprofesionale și a unor tăvi neigienizate, precum și neafişarea tuturor informaţiilor privind cantităţile nete ale ingredientelor și substanţele alergene conţinute în produsele preparate.
Pentru toate aceste nereguli, au fost aplicate două amenzi contravenționale, în valoare de 18.000 de lei, un avertisment pe legea prevenţiei, dispunându-se oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea aspectelor constatate și oprirea definitivă de la utilizare în prepararea hranei a 21 de kilograme de carne și de griș.