Cinci primari români în Ungaria

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Propuneri româneşti pentru Oscar: Chicago International Film Festival prezintă în perioada 7 - 21 octombrie propunerea României pentru Premiile Oscar, „Eu când vreau să fluier, fluier” (regia Florin Şerban), şi filmul „Marţi, după Crăciun” (regia Radu Muntean).

* La alegerile locale, ungurii au ales şi români: În localităţi cu însemnata populaţie românească au fost aleşi primari români. La Micherechi a obţinut majoritatea voturilor Margit Tat, o tânară de origine română, care a reuşit să-şi alcătuiască în jurul ei şi un consiliu local compus din mulţi tineri, toţi, fără excepţie, fiind de origine română.

La Chitighaz a fost realeasă în funcţia de primar Maria Gyuricska Kalcsó. Şi aici toţi cei şase consilieri locali sunt de origine română. La Otlaca-Pusta Gheorghe Simonca, actualul primar şi deputat în Parlamentul de la Budapesta a câştigat detaşat, iar majoritatea consilierilor locali sunt de origine română.

* Au mai fost aleşi primari şi alţi români din Ungaria: Tiberiu Iova în localitatea Salonta Noua (Újszalonta), de lângă Micherechi şi Ştefan Stan la Aszód.

* ROCX, o organizaţie la Chicago: Anul trecut a luat fiinţă la Chicago Centrul Românesc de Schimb Cultural (ROCX) care se doreşte a fi o organizaţie caritabilă, non profit, care promovează programe şi proiecte axate pe schimburi interculturale şi educaţionale.

* Atelier de arte plastice pentru copii la Madrid: La sediul Ambasadei României la Madrid, sub îndrumarea scenografei Romana Preoteasa, se reiau sâmbăta asta, la ora 11:30, activităţile organizate pentru copii, prin atelierul de artă plastică.

* Sărbătoarea românilor catolici din Schio: Pentru comunitatea catolică a românilor din Schio, Dieceza de Vicenza, Italia, sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihai, Gabriel şi Rafael, sărbătoare de suflet pentru credincioşii care provin în majoritate din localitatea Sabaoani, judeţul Neamţ, a fost prilej de bucurie.

După sfânta Liturghie, în piaţa sanctuarului capucin, s-a oferit o masă cu sprijinul credincioşilor comunităţii, cu specialităţi tradiţionale, la a căror pregătire a contribuit şi părintele român Iosif Lucaci.

Citit 832 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.