Deţinuţi gălăţeni juniori, la plimbare şi jaf prin Tichileşti

Deţinuţi gălăţeni juniori, la plimbare şi jaf prin Tichileşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Reîntorşi de bunăvoie în puşcărie, după ce l-au bătut şi tâlhărit pe un puşti din localitate * Unul dintre gălăţeni – eliberat în august – va fi reîncarcerat pentru păţania respectivă*

Pare imposibil de imaginat, dar iată că şi „facultatea” făcută la închisoare seamănă din ce în ce mai mult a tabără din care deţinuţii ies şi intră când vor ei.

Mai nou, doi gălăţeni şi un brăilean au băgat spaima în Tichileşti, localitatea în care se află singurul penitenciar de minori şi tineri din această parte a ţării.

Povestea începe pe 1 august 2010, când un băiat de 13 ani din comuna Tichileşti, judeţul Brăila, a reclamat la Poliţie că la ora 2,00 noaptea, în timp ce era în Tichileşti, trei tineri necunoscuţi l-au bătut şi i-au furat mobilul şi lănţişorul din aur de la gât.

Poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale Brăila au preluat cercetările principalii suspecţi fiind identificaţi, surprinzător, chiar printre deţinuţii de la Penitenciarul de Minori şi Tineri din localitate.

Mai mult, doi dintre aceştia sunt gălăţeni, informează Jenel Sogor, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Brăila.

Aşadar, ca să nu se plictisească la închisoare, brăileanul Radu Cosmin, de 21 de ani, din comuna Frecăţei, a sărit gardul penitenciarului împreună cu amicii lui, Ionuţ Penghiş, de 20 de ani, din comuna Gohor, judeţul Galaţi, şi Alexandru Codreanu, de 20 de ani, din comuna Vârlezi, judeţul Galaţi.

Cu prada înapoi după gratii

Poliţiştii au aflat că ce băieţii au „plecat puţin” din Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti unde executau pedepse privative de libertate în regim deschis, Radu Cosmin având de făcut opt ani şi şase luni de închisoare pentru omor calificat, Ionuţ Penghiş - patru ani închisoare pentru tâlhărie, iar Alexandru Codreanu - trei ani pentru tâlhărie.

Astfel, investigaţiile oamenilor legii au demonstrat că în seara de 31 iulie, 2010, la ora 23,00, profitând de neatenţia personalului de pază, cei trei au sărit gardul închisorii, părăsind incinta penitenciarului.

Tinerii au ajuns în comuna Tichileşti, unde, la ora 2,00, l-au bătut şi tâlhărit pe micul localnic de doar 13 ani - telefon mobil şi lănţişorul din aur furate valorând în total 500 lei, Liniştiţi că nu şi-au ieşit complet din mână, deţinuţii s-au reîntors apoi în închisoare.

Consecinţe cu urmări penale

Faţă de cei trei autori, Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila a dispus începerea urmăririi penale pentru evadare şi tâlhărie.

În prezent Radu Cosmin este încarcerat în Penitenciarul Brăila, Ionuţ Penghiş este încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei Brăila, iar Alexandru Codreanu, care, la data de 31 august 2010 fusese eliberat din Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti, la expirarea pedepsei, a fost prins ieri, 6 octombrie 2010, şi reţinut pe ordonanţă pentru 24 de ore.

eri, cei trei au fost prezentaţi Tribunalului Brăila cu propunere de arestare preventivă, încheie purtătorul de cuvânt al Poliţiei Brăila.

Cu ceva timp în urmă, la Galaţi, un domiciliat al Spitalului de Boli Nervoase sărise gardul în interiorul penitenciarului gălăţean – loc în care viaţa părea mult mai roz decât la „mâneci lungi”.

De ce să ne mai mirăm că tinereii noştri s-au întors, după jaf, nesiliţi, în închisoare? Oare ce le face deţinuţilor în închisoare, că deja devine interesant…

Citit 2641 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.