Şi nemţii învaţă româneşte

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ai noştri din Noua Zeelandă: Parohia ortodoxă română „Sfântul Ignatie Teoforul" din Auckland, Noua Zeelandă, organizează duminică, 24 octombrie, o adunare de fonduri, sub genericul „Toamna românească pe meleaguri de primăvară neo-zeelandeză".

* Medicii români din Franţa: Medicii români organizează sâmbătă, 16 octombrie, începând cu ora 16:30, în Hôtel de Béhague, reşedinţa Ambasadei României la Paris, a doua întâlnire a corpului medical român din Franţa. 

* Expoziţie de gravuri la Lyon: În perioada 14 octombrie - 29 noiembrie, Galeria Mathieu din Lyon  va găzdui o expoziţie de gravuri semnată Cristian Opriş. Acesta va expune o selecţie a unor lucrări ce provin din mai multe serii: „Microscopies", „Auto-paysages", „Autoportraits". Realizate în perioada 2008-2010, aceste serii se înscriu pe linia întrebărilor de identitate şi moştenire biologică tratate de artist. Expoziţia va fi prezentată în cadrul „Rendez-vous Rue Burdeau", un proiect comun al mai multor galerii din Lyon.

* Săptămâna filmului românesc la Budapesta: Organizat de ICR Budapesta între 11 - 17 octombrie 2010 la Cinema Urania, cel mai complex eveniment de film românesc în Ungaria, oferă anul acesta o selecţie de filme premiate şi elogiate de critică, care păstrează România în actualitatea cinematografică mondială de prestigiu. Vor fi proiectate filme ale unor cineaşti români de ultimă generaţie sau consacraţi.

* Cursuri de limba română, la ICR Berlin: Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu" din Berlin organizează, începând cu data de 12 octombrie (pentru al treilea an consecutiv), două cursuri de limba română. Acestea se adresează începătorilor şi începătorilor cu cunoştinţe medii (nivelul A2) şi vor fi susţinute de Valeriu Stancu, lector-invitat la Institutul de Romanistică din cadrul Universităţii Humboldt din Berlin.

Citit 684 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.