Bazarul cu minuni de epocă

Bazarul cu minuni de epocă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primul Târg de Antichităţi de la Galaţi şi-a deschis porţile vineri dimineaţă, în Complexul Agro-Dunărea din Calea Prutului. Târgul poate fi vizitat şi astăzi, şi duminică, între orele 9 şi 17.

Ignoraţi frigul de afară şi faceţi un drum până acolo, căci fie că vă căutaţi febril portofelul în faţa unor bijuterii, fie că iubiţi arta, fie că vă simţiţi din nou ca un băieţandru lângă o maşină din secolul trecut, veţi avea ce vedea. Două hale şi un spaţiu de expunere în aer liber găzduiesc standuri cu obiecte a căror frumuseţe este sporită de patina vremii.

Ceasuri cu lanţ din vremea lui Caragiale ori ceasuri mecanice retro, monocluri chic sau binocluri de epocă, ochelari mai bătrâni decât străbunicii noştri, aparate foto de la mijlocul secolului trecut, tabachere superbe, unele dintre ele purtând iniţialele primilor proprietari şi urmele vieţii lor – în interiorul unei tabachere datând din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, un soldat şi-a scrijelit numele, gradul şi regimentul – fiecare dintre aceste obiecte poate fi cadoul ideal pentru pasionaţii de antichităţi.

„Parisul pe gheaţă” – la Galaţi

Şi colecţionarii înrăiţi îşi pot satisface capriciile la târg. Indiferent dacă sunteţi filatelist, cartofil sau medalist, puteţi găsi acolo obiecte frumoase şi foarte bine conservate, pentru a vă completa colecţiile.

Există, de asemenea, tablouri în ulei, carte rară şi piese deosebite din istoria oraşului nostru. Noi am descoperit, de exemplu, o carte de spectacol de la „Parisul pe gheaţă” – vechiul patinoar al Galaţiului, care era amplasat acolo unde astăzi este Complexul Parfumul Teilor. Găsiţi şi sfeşnice, halbe ori seturi de ceai sau de cafea din alamă, argint sau porţelan.

Ce-ar fi un târg de vechituri fără haine şi bijuterii? Piese vintage, dar şi gablonţuri noi-nouţe, toate sunt ochioase. Dacă veniţi, însă, la târg pentru „treburi serioase”, atunci ar trebui să vă îndreptaţi atenţia către standurile cu mobilier vechi, din cele mai scumpe esenţe de lemn, sau către cele cu autoturisme retro.

Nu toate obiectele de la târg sunt „vechituri”. Iubitorii de echitaţie, de exemplu, găsesc acolo şei noi de cea mai bună calitate.

Exponatele de la Târgul de Antichităţi sunt pentru toate buzunarele. Cele mai ieftine sunt gablonţurile, ale căror preţuri pornesc de la mai puţin de 10 de lei.

O tabacheră de la începutul secolului trecut costă 100 de lei, un ceas mecanic vintage costă chiar şi 200 de lei, iar preţurile urcă vertiginos dacă ne îndreptăm spre standurile cu argintărie sau tablouri, mobilier sau maşini.

Trebuie să ştiţi, însă, că expozanţii – din Galaţi, Brăila, Constanţa, Bucureşti, Ploieşti, Vaslui, Rădăuţi (judeţul Suceava), Suceava, Bacău, Moldova Nouă (judeţul Caraş Severin), Cluj şi Braşov – sunt dispuşi să negocieze cu clienţii.

Bucuria târguielii şi a senzaţiei că ai obţinut un preţ bun nu se compară cu nimic. Atmosfera de bazar multicolor este punctată de muzica unui pian.

Tombolă cu premii

Nu uitaţi ca, dacă mergeţi la Târgul de Antichităţi de la sediul Agro-Dunărea, să păstraţi biletul de acces (1 leu), căci veţi fi înscris automat într-o tombolă cu premii şi, dacă veţi câştiga, va trebui să prezentaţi tichetul pentru a vă putea ridica premiul.

Sunt patru premii. Unul dintre ele este oferit de organizatorul Târgului de Antichităţi, compania Agro-Dunărea, condusă de omul de afaceri Marian Băilă - o minge de fotbal semnată de jucătorii echipei Oţelul Galaţi, liderul la zi al Ligii I, şi de managerul clubului, Marius Stan. Celelalte trei premii sunt oferite de expozanţi şi constau, evident, în obiecte vintage.

Tragerea la sorţi va avea loc marţi, 12 octombrie, la sediul „Vieţii libere” din strada Domnească, nr. 68.

Citit 1526 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.