În viteza a doua, pe timp de ploaie

În viteza a doua, pe timp de ploaie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Radarele sunt testate metrologic şi funcţionează perfect – indiferent că plouă sau ninge” *

Accidente doar în oraş

„A fost un sfârşit de săptămână liniştit din punct de vedere rutier, vremea urâtă de afară ajutând foarte mult în acest sens. Cele trei accidente petrecute în tot weekendul – două sâmbătă şi unul duminică – s-au întâmplat la Galaţi, judeţul fiind ocolit de evenimente”, a declarat comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

Aşadar, spre uşurarea celorlalţi participanţi la trafic, ploaia i-a ţinut în casă pe mopedişti şi pe căruţaşi, adică exact personajele cele mai predispuse la a comite accidente pe Drumurile Naţionale şi Judeţene.

Şapte permise suspendate

Totuşi, lucrurile nu au fost roz până la capăt. Şoferii de weekend au primit 120 de sancţiuni, în valoare totală de 7.200 lei. S-au ridicat şapte permise – cele mai multe (trei) pentru consumul de alcool; alte două permise au fost luate pentru depăşire – ambele în judeţ; nedarea priorităţii unui pieton şi o trecere pe culoarea roşie a semaforului se fac vinovate pentru ultimele două permise ˝confiscate˝ de către Rutieră.

De asemenea, au fost luate 21 de certificate de înmatriculare, fiind aplicate şi 41 de sancţiuni pentru depăşirea vitezei neregulamentare.

Radarele văd tot

În ceea ce priveşte nedumerirea unui cititor al ediţiei online a „Vieţii libere”, comisarul Cojocaru explică: „Radarele funcţionează la fel de bine indiferent că plouă sau ninge. Aparatele sunt verificate metrologic, iar starea vremii nu le influenţează în niciun fel”.

Nici o şansă, aşadar, ca Rutiera să ne ierte doar pentru că afară e urât şi plouă.

Citit 1308 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.