Suporteri activi ai Oțelului, interziși pentru că susțineau echipa

Suporteri activi ai Oțelului, interziși pentru că susțineau echipa
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Unde se termină sportivitatea și unde încep abuzurile? O întrebare la care probabil justiția va trebui să răspundă și care s-a născut în urma măsurilor aplicate de Jandarmeria Galați la meciul pe care Oțelul l-a disputat în compania echipei "U" Cluj, pe teren propriu. Trei suporteri au fost scoși atunci de pe stadion, amendați și interziși pentru un an la competițiile de fotbal, pentru că, potrivit Jandarmeriei, ar fi provocat scandal și ar fi înjurat forțele de ordine de pe stadion.

În realitate, lucrurile nu au stat așa, ne-a adus la cunoștință, în urma publicării articolului despre măsurile luate la meci, unul dintre cei trei susținători sancționați ai Oțelului. Paul Voicu și-a asumat să ne precizeze faptul că la mijloc nu a fost vorba despre acte de huliganism, așa cum s-a sugerat, ci de un abuz. Nelipsit de la meciurile Oțelului, gălățeanul se declară un fervent susținător al echipei și face parte din grupul suporterilor de la Tribuna a II-a. Zonă despre care ne-a adus la cunoștință că are anumite reguli, stabilite înainte de începerea campionatului și asupra cărora toți cei implicați, inclusiv spectatorii care cumpără bilete pe acele locuri, au căzut de acord.

"Înainte de începerea campionatului, cu sprijinul clubului SC Oțelul Galați, un numeros grup de suporteri a stabilit să ducem mai departe tradiția de peste 30 de ani a micii galerii de adevărați suporteri de la Tribuna a II-a Sector C, astfel încât toți cei care au solicitat carduri la acel sector au fost înștiințați în prealabil că acolo se încurajează activ și din picioare echipa Oțelul Galați!", ne-a precizat Paul Voicu, printr-un memoriu transmis pe adresa redacției.

Tocmai acest obicei al încurajatului "din picioare" pare să fi fost motivul scandalului cu agenții de pază și ulterior cu jandarmii, care le-au aplicat lui Paul Voicu și altor doi suporteri măsurile cele mai dure pe care le prevede legea privind combaterea violenței la competițiile sportive: amendă și interdicție.

Decizie luată înainte de meci?

Suporterul ne-a adus la cunoștință faptul că tensiunile s-au născut între suporteri și agenții de pază chiar de la intrarea pe stadion și înainte de începerea meciului.

"Unul dintre agenți, în mod impulsiv, chiar agresiv verbal, s-a adresat individual și ulterior tuturor celor aflați în acea zonă, că la meciurile viitoare va sta personal la poarta de acces în stadion desemnată intrării celor de la T2 Sector C și că va stabili el cine va avea acces în stadion. Această declarație discriminatoare ne-a obligat să luăm atitudine și să cerem explicații asupra măsurilor de îngrădire a drepturilor noastre constituționale. Răspunsul agenților de pază a fost să încerce să ne scoată din stadion, aplicând niște metode de împingere subtilă, probabil știind că nu au dreptul de a folosi forța în astfel de situații", explică suporterul, care a adăugat că nici apariția jandarmilor în zonă nu a liniștit mai mult lucrurile, ci dimpotrivă.

"Și-au făcut apariția doi jandarmi de la «Dialog», care, fără a dialoga, l-au scos în afara stadionului pe unul dintre suporterii noștri și l-au sancționat contravențional, deoarece a avut curajul de a cere o explicație. Aceste aspecte s-au întâmplat la jumătatea primei reprize a meciului: (...) La finalul partidei de fotbal, când ne îndreptam spre ieșire, am fost opriți de către doi jandarmi și legitimați, iar eu împreună cu cea de-a treia persoană am fost anunțați că suntem sancționați și dacă suntem de acord să semnăm procesul-verbal, dar fără să ni se aducă la cunoștință motivele concrete. Nimeni din grupul suporterilor activi de la T2 Sector C nu a amenințat, înjurat și nu a adus jigniri agenților de pază MMA, lucru pe care îl vom proba cu martori în instanță", conchide Paul Voicu.

Reamintim că meciul Oțelul Galați - "U" Cluj a avut loc la Galați pe 12 august 2023 și s-a încheiat la egalitate, 1-1. La câteva zile de la disputarea partidei, Jandarmeria Galați a informat, printr-un comunicat de presă, despre presupusele incidente petrecute la Tribuna a II-a și faptul că a aplicat, în cazul a trei suporteri, trei amenzi în valoare de câte 500 de lei și măsura interdicției pe stadioane la meciurile de fotbal pe o perioadă de un an.

Citit 4057 ori Ultima modificare Marți, 22 August 2023 11:04

21 comentarii

  • postat de Mariusica bubulica
    Miercuri, 23 August 2023 20:57
    86.124.202.***
    Cam "ciudata" poveste. Faptul că are studii nu înseamnă că nu poate fi agresiv și neobrăzat.
    La meciul cu Steaua câteva rânduri mai jos de mine unul a înjurat tot meciul. Il cunosc de la un fost loc de muncă, el este un onorabil IT-st.
    Cât ești un frustrat și consideri stadionul loc de dejectat..
    0
    2
  • postat de Mircea
    Miercuri, 23 August 2023 14:29
    5.13.148.***
    Dacă altu vrea să stea pe scaun&să privească meciu, de pe scaun,pe stadion e DREPTU LUI.NuDupăCumVreiTuC0klarAgres!v
    TU care(n-ai nevoie de scaun,că TUeștiBrav/speceeealSuporter tot meciu din picioareTUo poți face&tocmai de sus,din capu stadeonului(sau chiar&d-acasă,din fața tv-ului?).
    0
    0
  • postat de Mircea
    Miercuri, 23 August 2023 13:46
    5.13.148.***
    Moace cu fl0ci... Tipic, c0kl@ri manelizați î ndobet0ciți @gres!vi...probabil.
    D-ăia care cred că li se cuvine totul și că altu nu mai are dreptul la nimic, dacă nu-i convine/folosește lui c0kl@rului NE0m. După m0@ce se recunosc ăștia c0kl@ri @gres!vi, @r0ganți !gn0ranți...manelizați.
    0
    0
  • postat de Mircea
    Miercuri, 23 August 2023 13:41
    5.13.148.***
    @ Georgel1000

    Ești de un cret!nism ieșit din comun...Și c0kl@r și pr...
    Mai bine ai sta tu acasă gol@ne/NE0mule...Înainte să mai aberezi? stupizenii gen succesuri mai bine ai gândi. NE0m să fii,pr0st să arăți că iești...C0kl@ri m@nelizați î ndobet0ciți @gres!vi.Tu te-auzi când vorbești...!?? Con
    0
    0
  • postat de Joi
    Miercuri, 23 August 2023 13:23
    5.13.229.***
    Interesant v ati adus aminte de Otelul când e în liga 1 băieți astea au fost încă de la reînființarea voi unde erați?cât despre mentalitatea de meltean uitati-va la meciurile rapidului toți stau în picioare
    2
    0
  • postat de Riktus
    Marți, 22 August 2023 21:11
    86.124.201.***
    Cine e certat cu bunul simt si lipsa celor 7 ani de acasa, nu are ce cauta nici pe stadion. Nu ma intereseaza ca e socios, sef la grupa mare, micutu a lu cutare. Nu-mi spune tu mie daca sa stau sau nu in picioare la un meci de fotbal si nici nu ma chestionezi tu ce sa caut la meci in loc de teatru.
    0
    2
  • postat de Ne place, dar nu prea....
    Marți, 22 August 2023 17:23
    81.196.55.***
    N-ati inteles NIMIC din articolul asta....numai "Hateri" pe aici. Ca idee,ca tot va place Dum-Dum-Clap-ul sau scandarea islandeza a vikingilor - acel O!!! - TZE!!! - LUL !!! Ceea ce faceti toti la scandarea aia este ceea ce au facut cei sanctionati - incurajati echipa din picioare.
    2
    0
  • postat de Peluza 1
    Marți, 22 August 2023 17:16
    5.13.137.***
    Niște " tarani" cocalari, smardoi tip Costinești! BIine ca i-a suspendat.
    0
    2
  • postat de Un stadion vechi, care nici nu e de prima liga... Da la România merge.
    Marți, 22 August 2023 17:06
    213.233.88.***
    Dar și stadion nu de liga 1..scaune de tramvai din 1990, incomode. Lume îngrămădita pe scaune... Urit și incomod este stadionul otelul, din 1980 construit...
    2
    0
  • postat de Jandarmeria trebuie desființată
    Marți, 22 August 2023 16:58
    51.179.36.***
    Dacă vreodată sunteți victima unui abuz din partea jandarmilor și sunteți siguri de acest fapt , singura soluție este să sunați la poliție prin apel de urgență la 112. Citiți legea și informați-vă bine că va feri de multe neplăceri. Jandarmii in mare sunt analfabeți și nu cunosc legea .
    2
    0
  • postat de George1000
    Marți, 22 August 2023 15:58
    89.136.71.***
    DA VA OBLIGAT CINEVA SA VA CIUMPARATI BILETE SAU ABONAMENTE LA MECI? de ce nu stati acasa sa le urmariti de la TV? ca iesiti si mai ieftin si va ramane asfel si bani de acool si tigari
    2
    0
  • postat de Mircea
    Marți, 22 August 2023 15:54
    46.97.176.***
    O cale de mijloc trebuie găsită...

    ...pe când alții...ar vrea să faci/stai după cum fac/stau/VOR ei...&să stai tot meciu în picioare.Și tot promovau stupizenia cu teatru și televizoru,că atunci du-te la teatru sau stai acasă și uită-te la tv la meci.Să ni se spună ce g0l@n!i su fost p-acolo&apoi
    0
    0
  • postat de invazia nonvalorii peste club......unde nu sint ciini de paza vin hienele.
    Marți, 22 August 2023 15:50
    89.39.81.***
    daca mai spuneti ca avocatii astora sint platiti de asc otelul, chiar zic ca sintem prosti, astia care venim la stadion...
    0
    0
  • postat de Mircea
    Marți, 22 August 2023 15:50
    46.97.176.***
    O cale de mijloc trebuie găsită...

    "Suporter activ"(că tot bateți monedă p-asta?ostentativ)poți să fii&fără să obturezi vizibilitatea celorlalți care vor să vadă meciul de pe scaun,dar să fim serioși că mulți alții se ridicau de pe scaune la fazele importante,dar apoi mai vor să se și așeze...
    0
    0
  • postat de sa va fie rusine , mintiti ca credeti ca oamenii sint prosti
    Marți, 22 August 2023 14:36
    89.39.81.***
    eu asa tupeu n-am vazut vreodata pe un stadion...si am 50 de ani pe stadioane. eu nu stiu cum ASC otelul accepta asa ceva...e o jignire la tot ce se vrea acest la acest club. si mintiti, la stadion a fost intotdeaudoar peluza nord si sud. nu peluza 2 sector c. doar o alta minciuna......inventata.
    0
    2
  • postat de Galatean
    Marți, 22 August 2023 14:32
    86.124.124.***
    Nu știu cum se face dar toți cocalarii au numai drepturi, obligații nu are nimeni. Doamna care a scris articolul, îmi pare rău dar are o lipsa de logica. Cum sa cumperi bilet cu loc și sa fii nevoit sa stai in picioare ? Sau măcar verificați informațiile din mai multe surse.
    0
    2
  • postat de nu am cuvinte...e o rusine pentru otelul.
    Marți, 22 August 2023 14:25
    89.39.81.***
    ba, frumosi sinteti...va lipsesc dintii. cind cumpar bilet in tribuna 2 semnez ca stiu ca sinteti voi acolo in picioare si vorbiti urit si eu trebuie sa va accept.? socciosii adevarati incep sa fie subordonati de de-alde fara dinti...rusine sociosi adevarati ca va calca imaginea niste jeguri.
    0
    2
  • postat de dante
    Marți, 22 August 2023 13:40
    78.96.59.***
    de fiecare data cand galeria de la Peluza Nord a cerut, spectatorii de pe stadion s-au ridicat, au cantat, aplaudat, incurajat, etc. Dar nu e zona in care sa stai tot meciul in picioare - locul galeriei este in alta parte a stadionului - peste tot in lume e asa!
    0
    2
  • postat de dante
    Marți, 22 August 2023 13:38
    78.96.59.***
    sunt unul dintre cei care am abonament la tribuna 2 sector C, in partea de sus. Afirmatia este falsa - nimeni nu mi-a spus mie, si nici celor de langa mine ca se va sta in picioare! dealtfel, cred ca ar fi gresit - cine vrea sa cante si sa se miste pe parcursul meciului o poate face de la peluze!
    0
    2
  • postat de Hai, Otelul
    Marți, 22 August 2023 13:22
    81.12.150.***
    Corect! Ai bilet cu loc pe scaun? Stai pe scaun. Nu sunt obligat si eu, cel din spatele tau, sa ma ridic in picioare odata cu tine, ca vrei tu sa scandezi in picioare.
    Eu am platit bilet cu loc pe scaun si nu ma obliga prin comportamentul tau sa stau in picioare.
    Scurt si la obiect.
    0
    2
  • postat de asally
    Marți, 22 August 2023 12:46
    5.2.209.***
    Numai ingerasi si prooroci, mucenici si sfinti, au acces pe locurile Tribunei II! Sigur se va trece calendar, ziua in care Otelul cade in Liga 2, drept ziua ''Smeritei Galerii a Tribunei 2''. Revenind la cele lumesti, hai sa nu o dam de gard si sa recunoastem ca nu NUMAI jandarmii aveau vina.
    0
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.