Club de robotică pentru 120 de copii ai angajaților din Liberty Galați

Club de robotică pentru 120 de copii ai angajaților din Liberty Galați
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Peste 120 de copii au participat, în această vară, la proiectul-pilot al Clubului de robotică, inițiat de Fundația GFG și Liberty Galați, ce și-a propus să pregătească tinerii pentru viitor și să le dezvolte pasiunea pentru subiecte inovatoare, în completarea programelor școlare.

În cadrul acestui program inedit, dedicat copiilor angajaților din Combinatul Liberty Galați, s-au pus la dispoziție resursele necesare pentru a studia robotica și programarea, precum și construirea de diverse modele de roboți cu piese LEGO. Dat fiind succesul acestui program, organizatorii au anunțat printr-un comunicat de presă că vor continua acest proiect educațional și anul viitor.

"Am observat că părinții de la Liberty Galați au fost extrem de interesați să le ofere copiilor lor o experiență interactivă pe parcursul verii și ne bucurăm că am reușit să le creăm celor mici oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile și pasiunea pentru noile tehnologii. Familia și schimbarea sunt două dintre valorile noastre principale, motiv pentru care ne bucurăm că putem susține și mai mulți copii din comunitatea gălățeană să participe anul viitor la acest proiect extraordinar", a declarat președintele Liberty pentru Europa și președintele CA al Liberty Galați, Ajay Aggarwal.

La rândul ei, Georgina Crumpton, general manager al GFG Alliance și al Fundației GFG, a declarat: "Suntem dedicați comunității din Galați și, mai ales, sectorului educațional. (...) Clubul de robotică reprezintă un nou proiect de succes dedicat tinerei generații, al cărei viitor va fi marcat de schimbări uimitoare în tehnologie. Așteptăm cu bucurie să întâmpinăm un nou grup de copii în vara anului viitor."

Alături de copii, la fel de încântați de Clubul de robotică din această vară au fost părinții. "Copilul meu a fost foarte încântat de activitățile pe care le-a desfășurat. Clubul de robotică i-a dezvoltat pasiunea pentru programare, pentru LEGO și roboți și mă bucur că a avut această oportunitate", a declarat Florin Vârtosu, angajat în cadrul Departamentului Furnale.

Fundația GFG și Liberty Galați derulează mai multe proiecte ce au drept scop susținerea comunității gălățene și educația tinerilor. De exemplu, în această toamnă, programul de învățământ dual axat pe disciplinele STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) continuă la Liceul Tehnologic "Paul Dimo" cu o nouă promoție de 20 de elevi în anul școlar 2023-2024. Liberty Galați a fost și un susținător al Galei Excelenței în Educație, alături de Primăria Municipiului Galați, prin premierea unui număr de 800 de elevi care au terminat anul școlar 2022-2023 cu media 10.

Fondată de Sanjeev Gupta și soția sa, Nicola, Fundația GFG își propune să dezvolte programe educaționale care le oferă tinerilor o perspectivă asupra industriei prin experiențe din lumea reală, dezvoltându-le în același timp abilitățile de comunicare, încrederea în forțele proprii și abilitățile interpersonale.

Citit 825 ori Ultima modificare Vineri, 25 August 2023 05:06

1 comentariu

  • postat de Galatean
    Vineri, 25 August 2023 20:08
    5.14.149.***
    Prezentați situația reala a acestui combinat, nu numai articole de imagine. Combinatul este la un pas de colaps, nu sunt bani de materii prime, nu sunt plătiți furnizorii. Furnalul nu a fost oprit cum mincinos s-a spus ptr reparații ci din cauza de materii prime. Prezentați adevărul!!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.