Artiștii "Voces" din Galați au făcut spectacol la un festival internațional din Macedonia (FOTO)

Artiștii "Voces" din Galați au făcut spectacol la un festival internațional din Macedonia (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Artiștii "Voces School Music&Dance", îndrumați de profesoara de canto Monica Măciuceanu, au strălucit pe scena Festivalului Internațional "Lake Pearls" din Macedonia de Nord. O competiție care a adunat în Struga, lângă frumosul lac Ohrid, nu mai puțin de 300 de participanți - cântăreți de muzică pop, clasică, dansatori și instrumentiști - din 13 țări.

Sasha Damian, Lorena Avram, Bianca Miron, Daria Carp, Elena Radu, Isabel Puiu, Marina Iancu, Teodora Necula, Maia Fluture, Timeea Bostan, Adina Bostan, Gafton Carla au reprezentat Galațiul, dar și România, la Festivalul și concursul internațional "Lake Pearls" din Macedonia. A fost o experiență de neuitat, după cum ne-a povestit profesoara lor de canto, Monica Măciuceanu.

Special pentru secțiunea pop a competiției, artiștii gălățeni au pregătit nu doar o piesă internațională, ci și una în limba română, etno sau cu influențe populare. De altfel, și costumațiile lor de scenă au fost de inspirație folclorică. Intenția a fost aceea de a reprezenta România în toată frumusețea ei, chiar dacă în festival a mai fost o participare conațională, din Baia Mare.

"Minunat a fost! Locuri frumoase, oameni frumoși și distracție pe măsură. Noi ne-am simțit bine și am dat tot ce puteam să dăm. Am vrut să facem spectacol", ne-a povestit Monica Măciuceanu. Și au reușit cu brio!

Numai că organizarea a fost... cam ca la concursurile de la noi: copiii - pe scenă, iar profesorii lor - în juriu. O realitate cu care Monica Măciuceanu nu e de acord în ruptul capului. Ca atare, a refuzat invitația de a face parte din juriul festivalului, iar rezultatul a fost... "Cine împarte parte-și face".

Nu-i vorbă, artiștii "Voces" au fost pe podium, dar nu pe măsura performanțelor artistice: "Toți am fost pe podium, nu am fi avut cum să nu fim acolo! Doi dintre copiii mei au luat premiul I, în rest - premiile II și III. Dar nu pentru premii ne-am dus! Am vrut ca ei să strălucească pe scenă, să se întreacă pe ei, ceea ce au și făcut. Copiii noștri chiar au strălucit. Strălucire înseamnă pachetul complet: să se simtă că au venit la un concert. Au avut și costumație, și atitudine, și charismă, și piese mișto și interpretare bună! Mi-au plăcut și foarte mândră am fost de ei", ne-a spus Monica Măciuceanu. E drept, în seara galei și-a rupt mâna, iar asta a făcut ca experiența să devină cu atât mai mult de neuitat.

Pentru că sprijinul acordat copiilor și adolescenților care vor să facă performanță este important și prețios, Monica Măciuceanu a ținut să mulțumească firmelor care au sponsorizat participarea la festival: Cipsor Construct SRL, Dirom V SRL, Criomec SRL, Flu Briarconsult SRL. Datorită acestora, transportul copiilor până în Macedonia și înapoi a fost gratuit.

Iar pentru artiști urmează noi și noi provocări artistice, în festivaluri naționale, motiv pentru care le urăm "Succes!".

Citit 2348 ori Ultima modificare Vineri, 01 Septembrie 2023 10:31

1 comentariu

  • postat de Racovita Viorica
    Sâmbătă, 26 August 2023 12:59
    78.96.86.***
    Felicitari!
    Dar nu sunt singurii.
    O trupa de balet, Just Elite Dance, a sustinut cu succes un spectacol la un festival in Macedonia,, mergand doar cu sustinerea familiilor fara aportul autoritatilor romane, desi reprezentau Romani. Prima reprezentatie peste hotare a fost in 2022 in Muntenegru.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.