Cultura din Galați, în vizorul Guvernului

Cultura din Galați, în vizorul Guvernului
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

„Viața liberă” organizează, miercuri, 6 septembrie, la sediul propriu, o dezbatere pe tema efectelor pe care „ordonanța austerității” anunțată de guvern le-ar putea avea asupra unora dintre cele mai importante instituții de cultură ale Galațiului. „Este o lege care ne-ar putea arunca înapoi cu 15 ani”, ne spunea, cu două săptămâni în urmă, managerul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, Florin Toma.

Citește și Un popor fără cultură este uşor de manipulat

Alături de acesta, la dezbaterea organizată de „Viața liberă” au fost invitați directorul Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” (Teodor Niță) și al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Gulliver” (Eduard Șișu), directorul Muzeului de Artă Vizuală (Dan Basarab Nanu) și al Muzeului de Istorie "Paul Păltănea" (Cristian Căldăraru), precum și reprezentanta Direcției Județene pentru Cultură Galați, inspector principal Violeta Maria Mandache-Răileanu.

Cele mai importante idei desprinse din dialogul ce va avea loc miercuri vor fi prezentate într-una din edițiile viitoare ale „Vieții libere”. De asemenea, înregistrarea dialogului cu șefii instituțiilor-fanion ale culturii gălățene va putea fi urmărită pe postul Express TV, la o dată pe care o vom anunța din timp.

Citit 1520 ori Ultima modificare Luni, 04 Septembrie 2023 18:47

2 comentarii

  • postat de AUGUSTIN
    Marți, 05 Septembrie 2023 10:30
    86.124.126.***
    Începând de la director, șofer, consilieri, referenți, toți bugetarii ăștia au sporuri pentru condiții vătămătoare.
    0
    0
  • postat de Stefan
    Marți, 05 Septembrie 2023 09:59
    86.124.126.***
    Exact cei care vor fi afectați de ordonanță-.manageri, directori, șefi servicii si servicii, De când salariile voastre au devenit stâlpi ai culturii ?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.