Zeci de amenzi pentru șoferii „telefoniști”, într-o verificare a polițiștilor (VIDEO)

Zeci de amenzi pentru șoferii „telefoniști”, într-o verificare a polițiștilor (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Pe 22 septembrie 2023, polițiștii de la Biroul Rutier, în colaborare cu cei de la Secțiile de Poliție Urbană 1-5 au desfășurat, în Galați, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație produse pe fondul utilizării telefoanelor mobile, în timpul conducerii unui vehicul. 

Polițiștii le-au reamintit conducătorilor auto că este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile, în orice mod, atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către aceștia, în timpul conducerii unui vehicul aflat în mișcare.

Au fost constatate 31 de abateri, pentru care au fost aplicate și sancțiuni contravenționale, în baza prevederilor Codului rutier. 23 dintre sancțiuni au fost aplicate persoanelor care foloseau telefonul mobil în timp ce conduceau autovehicule, iar opt dintre acestea au fost aplicate pentru alte abateri la legea mai sus menționată. Pentru a evita producerea unor evenimente rutiere, dar și pentru a nu fi prinși pe picior greșit, șoferii sunt sfătuiți de agenții de circulație să nu vorbească la telefon în timp ce conduc un autovehicul, decât dacă se folosește sisteme de tip “mâini libere”.

„Utilizarea unui telefon mobil în timp ce conduceți vă poate distrage atenția afectând capacitatea de concentrare asupra drumului. Astfel, chiar dacă utilizați un sistem de tip “mâini libere”, limitați convorbirea. Pentru convorbirile importante, trageți pe dreapta. Nu scrieți și nu citiți mesaje tip SMS, MMS în timp ce conduceți un vehicul! Păstrați o distanță regulamentară față de autovehiculul din față dumneavoastră pentru a putea fi în măsură să evitați orice pericol!” susține agent șef principal Ciprian Stoica, purtător de cuvânt al ISJ Galații.

Astfel de acțiuni vor fi continuate de polițiștii gălățeni și vor fi făcute publice pentru conștientizarea șoferilor cu privire la riscurile cu care se confruntă atunci când au și alte preocupări la volan, precum utilizarea telefonului mobil, fie pentru a vorbi, fie pentru a trimite mesaje text, mâncatul sau băutul, folosirea ecranelor digitale din mașină sau a GPS-ului. 

Media

Citit 3418 ori Ultima modificare Duminică, 24 Septembrie 2023 12:50

6 comentarii

  • postat de Ursus
    Luni, 25 Septembrie 2023 07:30
    193.231.148.***
    "Zeci de amenzi"!!! Este o exagerare (sper ca neintentionata) sa numesti astfel 23 de sanctiuni, dintre care, vorba cuiva, nu stiu cate au fost, de fapt, amenzi. Din ce vad cu ochii mei, ar trebui sa fie sute de amenzi, dar politistii intervin doar ocazional, la cate o actiune impusa!
    0
    2
  • postat de Aur
    Duminică, 24 Septembrie 2023 23:22
    95.77.107.***
    Au tigai de zeci de mii de euro dar nu si optiunea bluetooth. Ori sunt idioti si nu stiu ce este si cu ce-i poate ajuta tefalul.Da amenda maxima si confiscare telefon plus masina. Sunt un pericol identic drogului, alcoolului si analfabetismului in conducere preventiva.
    0
    20
  • postat de Mare mărgică făcută de poluția română
    Sâmbătă, 23 Septembrie 2023 21:30
    51.179.39.***
    Am dubiile mele că amenzi au primit toți. La ce am văzut în ultimul timp ce fac polițiștii sunt convins că interlopii, șmecherii ăștia au imunitate. Amendați sunt doar fraierii care nu dau șpagă.
    5
    33
  • postat de Nicusor
    Sâmbătă, 23 Septembrie 2023 18:46
    5.13.131.***
    Cei care mereu stau cu telefonul in mana la volan o fac ca sa sfideze legea si pe ceilalti participanti la trafic. NU ar trebui sa primeasca avertismente (pe diferite motive si scuze). Amenzi MAXIME din prima si cat mai des echipaje de politie in teren.
    2
    37
  • postat de rodax
    Sâmbătă, 23 Septembrie 2023 16:22
    92.83.34.***
    butonarea telefonului la volan a devenit sport național.
    3
    43
  • postat de Gigel
    Sâmbătă, 23 Septembrie 2023 13:49
    37.251.221.***
    Facem mereu acțiuni peste acțiuni și panaramele vor fi mereu cu telefonul in mana la volan. Arși maxim din prima, lumea nu știe decât de bat.
    3
    61

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.