Patru noi basoreliefuri, în Panteonul navaliștilor gălățeni

Patru noi basoreliefuri, în Panteonul navaliștilor gălățeni
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Patru noi portrete-basorelief, ale unor profesori care și-au pus amprenta asupra generațiilor de navaliști gălățeni, vor fi dezvelite la Monumentul Navalistului, amenajat pe peretele exterior al corpului CN al Facultății de Arhitectură Navală. Evenimentul va avea loc joi, 28 septembrie, începând cu ora 11.00.

Pe 14 ianuarie 2021, Asociația Arhitecților Navali (AAN) și reprezentanții Colocviilor Constructorilor de Nave (CCN), cu sprijinul Facultății de Arhitectură Navală și al Universității "Dunărea de Jos" din Galați, au inaugurat Monumentul Navalistului de la facultatea gălățeană - o instituție de învățământ simbol la Galați. Au fost dezvelite atunci primele două basoreliefuri, ale regretaților navaliști Gelu Kahu și Liviu Stoicescu. Acestora li se vor alătura, din 28 septembrie, portretele unor cadre didactice de prestigiu care au format cu succes numeroase generații de ingineri și arhitecți navali: profesorii Eugen Marian, Ion Bidoae, Valeriu Ceangă și Ovid Popovici. Toate cele șase basoreliefuri sunt opera artistului plastic Mugurel Vrânceanu.

O astfel de acțiune nu ar putea avea loc fără contribuția financiară a unor companii din domeniul naval, membre ale Asociației Naționale a Constructorilor de Nave din România (ANCONAV), cărora organizatorii le mulțumesc pentru generoasa implicare.

"În acest mod este exprimată recunoștința generațiilor actuale de cadre didactice, ingineri și studenți pentru toate personalitățile care au contribuit la dezvoltarea, modernizarea și afirmarea industriei construcțiilor de nave românești, în țară și străinătate", se arată în invitația de participare la evenimentul de joi.

Moderatorul întâlnirii va fi Jean Sever Popovici.

Citit 1409 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Septembrie 2023 14:24

1 comentariu

  • postat de Radu Misu
    Joi, 28 Septembrie 2023 08:17
    5.13.220.***
    Felicitari celor care au avut aceasta initiativa si celor care au sprijinit financiar aceasta
    actiune !
    0
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.