Ora de dirigenţie sub supravegherea Poliţiei

Ora de dirigenţie sub supravegherea Poliţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Comercianţii de băuturi şi droguri uşoare din apropierea şcolilor şi liceelor – luaţi la scuturat de Poliţie *

Timp de o săptămână, poliţiştii gălăţeni şi-au intensificat acţiunile privind protejarea elevilor din şcoli şi licee.

Aşadar, operaţiunea „Şcoala în siguranţă” s-a desfăşurat în intervalul 11-15 octombrie, oamenii legii reuşind reidentificarea copiilor-problemă, a celor care absentează în mod regulat de la cursuri, identificarea magazinelor care vând băuturi elevilor sau verificarea shop-urilor (din apropierea şcolilor şi liceelor), care vând produse etnobotanice.

La clasă, alături de elevi

Poliţiştii de proximitate şi cei de prevenire au participat la orele de dirigenţie de la şcolile din judeţ, având ca grup-ţintă elevii din ciclul gimnazial şi liceal.

Astfel, oamenii legii s-au aflat în mijlocul elevilor la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Grupul Şcolar „Anghel Saligny”, Liceul Teoretic „Dunărea”, Colegiul Tehnic „Paul Dimo”, Şcoala Specială „Constantin Pufan”, Şcoala Numărul 18, unde au discuţiile au atins problematica violenţei în şcoli sau pe stradă.

În acest sens, pe 11 octombrie, la Grupul Şcolar „Anghel Saligny” a avut loc o întâlnire la care au participat - la invitaţia elevilor şi a Poliţiei - inspectori şcolari, Protecţia Copilului şi conducerea şcolii.

Rutierii au acţionat în zonele din apropierea unităţilor şcolare, fiind prezenţi la începutul şi sfârşitul orelor de curs pentru a supraveghea traficul şi pentru a sprijini activitatea patrulelor şcolare.

La ţară, agenţii de Poliţie Rutieră împreună cu inspectorii Autorităţii Rutiere Române au verificat starea tehnică şi respectarea prevederilor legale la autovehiculele destinate transportului de elevi.

Citit 962 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.