Magazin de bijuterii din Țiglina I, sancționat de Protecția Consumatorilor (VIDEO)

Magazin de bijuterii din Țiglina I, sancționat de Protecția Consumatorilor (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galați anunță că a finalizat, pe 28 septembrie, o acțiune de control la  magazinul Ianistef amplasat in zona Țiglina I din  municipiul Galați, în urma unui control tematic regional. Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Galaţi au aplicat o amendă contravențională, în valoare de 5.000 lei, precum și două avertismente, aplicate pe legea prevenției. Comisarii CJPC au confiscat și bijuterii de argint, în cantitate totală de 775 de grame, pe care le-au depus la Trezoreria Galați, în vederea valorificării.

Potrivit CJPC Galați, magazinul sancționat comercializa bijuterii din argint fără a avea autorizație emisă de ANPC, dar și produse de marochinărie fără elemente de identificare și caracterizare , fără informarea consumatorilor privind materialul din care sunt fabricate, modalitatea de curățare și întreținere etc.

În acest context, CJPC Galați atrage atenția că orice operațiune cu metale și pietre prețioase nu se poate desfășura decât după obținerea unei autorizații emise de ANPC. Printre aceste operațiuni se numără producerea, prelucrarea, vânzarea sau cumpărarea, depozitarea, transportul, intermedierea, marcarea, orice alte acte de comerț sau prestări de servicii care au ca obiect metalele și pietrele prețioase.

Media

Citit 4278 ori Ultima modificare Marți, 03 Octombrie 2023 13:12

2 comentarii

  • postat de MIMI
    Miercuri, 04 Octombrie 2023 07:31
    86.124.200.***
    @Stanex știi treaba cu GĂINA VECINULUI? De aia n-are ursu coadă ,de -al -de tine care se uită cu jind și ură ...la vecini!!!
    1
    1
  • postat de Stanex
    Marți, 03 Octombrie 2023 20:11
    95.77.107.***
    Daca se ia Galatiu la pas (inclusiv in judet) ojpc poate amenda fiecare agent economic. Vezi cei cu asa zise outleturi de la magazine nemtesti, austriece sau ebay/amazon/alibaba. Produsele sunt desigilate, unele cu defect inutilizabile, dar au marci LIDL ori aldi (gen remag, magazincuchilipiruri.. .
    3
    13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.