Explozie urmată de un incendiu violent într-un cartier de case (VIDEO)
Foto: ISU Galați

Explozie urmată de un incendiu violent într-un cartier de case (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Un incendiu violent l-a lăsat fără acoperiș deasupra capului, în prag de iarnă, pe un pensionar din județul Galați și a mobilizat forțe sporite de intervenție care au luptat ore în șir pentru a preveni un dezastru ce ar fi putut afecta mai multe locuințe.

S-a întâmplat la Barcea, la casa unui localnic de 78 de ani, care a fost cuprinsă de un foc năprasnic în cursul serii de joi, 2 noiembrie. Flăcările, care au pornit de la un aparat folosit la încălzirea locuinței, s-au extins rapid, astfel că pompierii, chemați de urgență pe 112, au constatat că toată casa, cu o suprafață de peste 200 de metri pătrați, ardea ca o torță. Mai multe autospeciale și zeci de pompieri au fost mobilizați la fața locului pentru a preveni extinderea flăcărilor și la celelalte case, aflate în vecinătate.

 ”Au fost alertate forțele și mijlocele din cadrul Detașamentului de Pompieri Tecuci precum și din cadrul Gărzii de Intervenție nr. 2 Ivești, deplasându-se la locul intervenției trei autospeciale cu apă si spumă și un echipaj SMURD tip B. La sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul se manifesta generalizat, cu violență, la întreaga locuință”, a precizat col. Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați. 

Primele concluzii ale pompierilor privind cauza incendiului au arătat că acesta a pornit de la o aerotermă cu gaz defectă, pe care pensionarul o folosea pentru încălzirea casei și care a explodat. Din fericire, proprietarul, care a apucat să iasă din casă până la sosirea echipelor de intervenție, i-a anunțat pe militari că în locuință se mai afla și o butelie, care a fost scoasă la timp, împiedicându-se astfel o nouă explozie. 

Media

Citit 2740 ori Ultima modificare Vineri, 03 Noiembrie 2023 14:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.