Brambura la semafor

Brambura la semafor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Între noi, împiedicaţii cu volan în braţe

Avem undă verde? Avem pe naiba. Zvonurile cu „specialiştii” care vin şi ne reglează semafoarele ne-au ţinut de cald toată vara. A venit toamna şi tot 50 de metri mergem, frânăm, şi aşteptăm să se facă verde după 30, 40 sau 60 de secunde. O plăcere care te costă minute bune, perfecte să ţi le scoată şeful pe nas când vii cu întârziere şi cu cheile fluturând a neputinţă pe deget.

„Avem străzi proaste, parcăm pe trotuar, ne găsim maşinile zgâriate şi cauciucurile înţepate. Măcar să pună cineva mâna să facă semafoarele alea să meargă în şir, că asta n-o fi cine ştie ce investiţie, să nu le mai lase brambura.

Eu aştept în Ţiglina, la Telefoane, iar la următorul semafor, din faţă, de verde. Când ajung eu în Mazepa se face roşu, pot să-i dau şi cu 80 de km/h. Trebuie doar să le regleze temporizatoarele şi gata unda verde”, explică mailul lui Florin Marcaris, cititorul „Vieţii libere”. O fi aşa de simplu?

E mai bine la Brăila?

Că traficul gălăţean este o poveste cu zmei, asta o ştie toată lumea. Ori te bagi, ori ţi-o ia altul înainte. Ori îi tai tu faţa omului, ori te pomeneşti punând frâne care te lipesc cu fruntea de parbriz. Doar în faţa semaforului suntem toţi legaţi de mâini şi de acceleraţie. Teoretic.

Florin Marcaris are 40 de ani şi este şofer de acum cinci ani: „Mi-am luat Skodă şi m-am aşezat la semafor. Mie mi se pare că mai mult stau la semafor în oraşul acesta, decât merg. M-am săturat să-i văd pe-ăştia care pâş-pâş, trec pe roşu ca pisica – că dacă merg încet, poate nu se prind fraierii care aşteaptă la coadă. Ce, pe mine nu mă calcă pe sistem să vadă că am roşu din semafor în semafor? Până şi la Brăila e mai bine, acolo doar pietonii au o problemă, traversează ca apucaţii”.

Cu maşina în semafor

„Astă-vară au venit într-adevăr specialiştii de la Piatra Neamţ şi au reglat semafoarele din Galaţi. Acum merg toate corespunzător. Cu două excepţii – semaforul de pe bulevardul George Coşbuc colţ cu Aurel Vlaicu şi cel de pe Henri Coandă colţ cu Traian Vuia.

În primul caz, semaforul s-a stricat din cauza unui eveniment rutier petrecut joi dimineaţă, iar în al doilea caz s-a ars placa, iar acum semaforul merge pe galben intermitent. Se lucrează la amândouă, iar defecţiunile vor fi remediate în cel mai scurt timp”, susţine Nicoleta Manole, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Susţinătoare dintotdeauna a „undei verzi” – adică temporizarea semafoarelor astfel încât să permită un trafic fluid în toate direcţiile – Poliţia Rutieră ştie situaţia din stradă:

„Rutiera a făcut deja o informare către Primărie, care a luat măsurile necesare, iniţiind un proiect pentru implementarea „undei verzi”. Având în vedere posibilităţile tehnice actuale, Poliţia Rutieră, consideră că s-au reglat optim timpii semaforici”, explică subinspectorul Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Poliţişti în interesecţie

„Precizăm că în intersecţiile intens circulate, la orele de vârf, poliţişti rutieri în colaborare cu cei locali intervin şi dirijează traficul pentru fluidizarea acestuia”, conchide reprezentantul instituţiei.

Şi semaforul de pe Coşbuc? „A intrat o maşină în el. Va fi reparat”. Cum, domnul Marcaris, spuneaţi că nu vorbim despre aceeaşi realitate? Că pe stradă semafoarele merg tot brambura? Şi ce mai contează, uitaţi ce frumos se vede totul de pe hârtie. Hai, în cor, după mine: 27, 26, 25, 24…

Citit 1743 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.