Pensia în Canada şi vice-versa

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Veşti bune pentru românii canadieni: Preşedintele României a promulgat legea pentru ratificarea Acordului în domeniul securităţii sociale dintre România şi Canada, semnat la Ottawa, la 19 noiembrie 2009. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial 719 din data de 28 octombrie 2010.

Procesul de ratificare a fost demarat şi de către partea canadiană, prin prezentarea Acordului în Parlament de către ministrul de externe, Lawrence Cannon. Acordul urmăreşte recunoaşterea şi totalizarea perioadelor de cotizare la pensie realizate pe teritoriul ambelor state şi stabileşte modalităţile de plată către beneficiari.

* Ziua culturală a românilor, la Jula: Ziua culturală a românilor din Ungaria va avea loc sâmbătă, 13 noiembrie. Manifestarea va reuni formaţii artistice de dansatori din 10 localităţi din Ungaria, unde trăiesc şi români. Oaspeţii de onoare vor fi membrii formaţiei din Cefa şi ai Ansamblului „Cerbul de Aur" din Budapesta. Evenimentul va avea loc de la ora 10.00, la Centrul Cultural Român din Jula.

* Maria Ciobanu, în concert la Montreal: FIM Québec îi aşteaptă pe iubitorii de muzică populară şi uşoara pe 6 noiembrie, ora 19.00, în Auditorium-ul şcolii Georges Vanier  din Montréal, la un spectacol cu soliştii Maria Ciobanu, Ionuţ Dolănescu, Doiniţa Dolănescu şi Carmen Rădulescu.

* Grup coral al tinerilor preoţi ortodocşi din Montreal: Constituirea, în perspectiva sărbătorilor de iarna, a unui grup coral al tinerilor preoţi ortodocşi din Montreal, indiferent de episcopia sub care se află, ca acoperire canonică, bisericile păstorite de ei, este în prag de realizare.

Grupul coral ar urma să ofere un scurt concert de colinde destinat comunităţii. Ideea este cu atât mai meritorie cu cât, după cum se ştie, bisericile ortodoxe româneşti aparţin de două episcopii diferite, deci ar fi un semnal pozitiv în vederea doritei unificări a celor două structuri bisericeşti româneşti din America de Nord.

Iniţiativa îi aparţine preotului Constantin Ciubotariu, parohul bisericii Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, fiind împărtăşită şi de parohul bisericii Sf. Gheorghe din St. Hubert, preotul Daniel Sandu.

Preoţii care şi-au dat acordul de a face parte din amintitul grup coral: pr. Daniel Sandu (biserica Sf. Gheorghe, St. Hubert), pr. Daniel Ungureanu (biserica Sf. Nicolae,Montreal), pr. Constantin Lupaşcu (biserica Sf. Împăraţi Constantin şi Elena, Sherbrooke), pr. Ioan Cotrigaşanu (biserica Sf. Ilie Tesviteanul, Anjou), pr. Ioan Ceauşu (biserica Sf. Dimitrie cel nou,Montreal) şi pr. Vasile Trif (biserica Sf. Pantelimon, Terrebonne).

Citit 1497 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.