Să mori ca să te ştie lumea

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şcoala românească de la Atena: Ceea ce până acum era doar un simplu proiect, un vis măreţ al iubitorilor de România, un ideal al intelectualilor români de la Atena devine realitate. Pentru realizarea unei mici şcoli româneşti s-au aliniat două asociaţii cu ştate vechi la Atena - Asociaţia Culturală româno-elenă „Armonia” şi Societatea Culturală „Balkania Contemporană”.

Conduse de două apreciate doamne din elita românească de la Atena, Monica Săvulescu Voudouri şi Manuela Marinescu, cele două asociaţii demarează sâmbătă, 6 noiembrie, cel mai promiţător proiect existent vreodată la Atena,  Şcoala Românească de la Atena. Micuţa şcoală va derula cursuri gratuite pentru copii şi adulţi desfăşurate de mai mult de 15 profesori ori intelectuali români care trăiesc în Grecia.

Şcoala Românească de la Atena îşi va deschide anul şcolar 2010 - 2011 în această sâmbătă, însă înscrierile la cursuri continuă până pe data de 15 noiembrie.

* O piaţă din Roma ar putea purta numele Maricicăi Hăhăianu: Pe 21 octombrie, Consiliul Municipiului Roma, în care s-a discutat propunerea de redenumire a pieţei Anagnina în memoria româncei ucise, s-a deschis cu polemici şi tensiuni anunţate, în Sala Rossa de la Municipiu fiind aprobată moţiunea depusă de consilierii Partidului Democrat pentru punerea unei plăcuţe comemorative şi redenumirea pieţei Anagnina cu numele Maricicăi Hăhăianu în memoria acesteia. Propunerea s-a votat cu 16 din cele 24 de voturi. Infirmiera ucisă în staţia de metrou ar putea rămâne astfel în memoria italienilor.  

* Marele Premiu la Uppsala: Filmul „Colivia” al regizorului Adrian Sitaru a câştigat Uppsala Grand Prix, Marele Premiu al celei de-a 29-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de Scurt Metraj de la Uppsala. Premiul, în valoare de 25.000 de coroane suedeze, a fost înmânat Monicăi Lăzureanu-Gorgan, producătorul filmului, aflată la festival la invitaţia Institutului Cultural Român de la Stockholm.

Este pentru a doua oară când un film românesc câştigă Marele Premiu al acestui festival. Cu trei ani în urmă, filmul „Lampa cu căciulă” al regizorului Radu Jude a primit acelaşi premiu prestigios.

* În Spania, cu Arşinel şi Stela: Românii din Comunitatea Valenciana au ocazia, între 5 şi 10 noiembrie, în localităţile Benissa, Valencia şi Castellon, să petreacă clipe de neuitat în compania unora dintre cei mai cunoscuţi şi mai îndrăgiţi artişti români ai Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti, Alexandru Arşinel şi Stela Popescu.

Citit 787 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.