Galațiul face simulări pentru primirea valurilor de refugiați

Galațiul face simulări pentru primirea valurilor de refugiați
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Instituțiile de forță și cele de intervenție în situații de urgență au pus în aplicare, în ultimele zile, un plan pe care îl califică drept ”unul de rutină”

Acela de a testa capacitatea de mobilizare în cazul în care în Galați ar ajunge, într-un timp foarte scurt, un număr foarte mare de ”persoane evacuate”. Exercițiul, despre care ISU Galați ne-a confirmat că are caracter inopinat, se desfășoară în parteneriat cu Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați și a constat, în principal, în ridicarea unei tabere mobile de cazare temporară a unor persoane evacuate. Mai exact, pe Stadionul ”Dunărea”, unde a fost instalată o tabără mobilă, același loc unde, de la începutul războiului din Ucraina, au fost montate corturi pentru adăpostirea refugiaților. Din fericire, tabăra a fost demontată fără să fie folosită. ”Periodic se organizează astfel de acțiuni destinate testării capacității operaționale pentru gestionarea optimă a diverselor situații de urgență.

Chiar dacă derularea acestora poate genera un disconfort în rândul populației, sunt benefice și binevenite pentru verificarea funcționalității echipamentelor și a tehnicii de intervenție, testarea procedurilor specifice și a timpului de răspuns aferente instituțiilor implicate. De asemenea, s-a urmărit modul de coordonare și colaborare între instituțiile participante, precum și timpul de mobilizare al personalului propriu”, a susținut cpt. Dan Ionașcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

Citit 1724 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Ianuarie 2024 14:09

2 comentarii

  • postat de Ion
    Joi, 18 Ianuarie 2024 07:08
    82.79.117.***
    Stadionul Dunarea are autorizatie ISU???
    1
    0
  • postat de Gianni
    Joi, 18 Ianuarie 2024 06:28
    109.166.134.***
    Una din condițiile impuse de austrieci (pentru jalnica Schengen) este,ca România să primească "niște" mii de "refugiați" africani. întrebați oamenii stabiliți în Occident,ce fac acești "refugiați" și cum se "adaptează" la civilizație
    1
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.