Arsenal din Al Doilea Război Mondial, lângă Transelectrica

Arsenal din Al Doilea Război Mondial, lângă Transelectrica
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În timpul unor lucrări desfăşurate de Transelectrica în propria curte, muncitorii au dat peste zeci de relicve letale, din timpul ultimului mare conflict mondial *

71 de proiectile a 75 de milimetri, două proiectile a 100 de milimetri, 90 de focoase şi 85 de tuburi corespondente calibrelor de 75 şi 100 milimetri.

Aceasta este captura-record făcută ieri de Inspectoratul pentru Situaţiile de Urgenţă, impresionantul arsenal datând din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial fiind încă în funcţiune, conform spuselor căpitanului Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi: „Trotilul îşi păstrează proprietăţile fizico-chimice şi la zeci de ani distanţă, iar muniţia găsită nu fusese explodată”.

„Ea a fost descoperită joi seara, operaţiunea de scoatere a ei la suprafaţă fiind reluată vineri dimineaţă şi durând până în după-amiaza aceleiaşi zile. Toată muniţia găsită va fi transportată şi depozitată în vederea distrugerii, în poligonul de la Braniştea”.

Aşadar, joi seara, în timpul unor lucrări desfăşurate de Transelectrica în propria curte, muncitorii au dat peste zeci de relicve letale, din timpul ultimului mare conflict mondial. Prudenţi, oamenii au oprit imediat lucrul şi au anunţat ISU.

În cazul intervenţiei de ieri, de la sediul Transelectrica (ieşirea din Galaţi spre Barboşi) – locul găsirii proiectilelor -, Serviciul Pirotehnic al ISU a acţionat împreună cu Departamentul pirotehnic al Poliţiei Galaţi.

Citit 1083 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.