Am „împlinit” un weekend de 500 de amenzi

Am „împlinit” un weekend de 500 de amenzi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi vremea a fost de vis, iar şoselele nu au avut nici urmă de noroi, asta nu ne-a împiedicat să călcăm în străchini. Şi când spun „noi”, mă refer deopotrivă la pietoni şi şoferi, că doar colegi de trafic ne numim.

Agentul-şef Stan Ştefănache, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi: „Cele trei zile de weekend au însemnat 480 de amenzi, în valoare totală de 32.700 lei”.

„Poliţiştii rutieri au suspendat 21 de permise – proporţia între şoferii incorecţi din judeţ şi cei din Galaţi fiind relativ egală. Cele mai multe permise au fost luate pentru consumul de alcool peste limitele admise - şapte, pentru viteză - cinci, dar au fost bifate şi treceri pe culoarea roşie a semaforului, şi priorităţi neacordate maşinilor şi pietonilor”.

„De asemenea, Rutiera a ridicat 15 certificate de înmatriculare şi a amendat 10 pietoni şi 16 şoferi de taxi şi de maxi-taxi. Cele mai multe sancţiuni au fost primite pentru depăşirea vitezei admise - 210, pentru neportul centurii - 51, dar şi pentru opriri neregulamentare – 14”.

După cum ne-am învăţat, să promitem, aşadar, că weekendul viitor nu mai facem. Nu de alta, dar la cât de greoi va fi traficul în oraş iarna asta, măcar acum să profit şi să mă dau liniştită cu maşina.

Citit 2149 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.