Împădurirea de sâmbăta viitoare

Împădurirea de sâmbăta viitoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „România prinde rădăcini” cu voluntari din Galaţi, Cahul, Cantemir şi Reni *

Pentru prima oară în istoria de trei ani a campaniei „România prinde rădăcini”, demarată, imediat după inundaţile din 2008 de Realitatea TV în parteneriat cu alte entităţi, în judeţul Galaţi se va lucra, sâmbăta viitoare, la împăduriri, cu voluntari gălăţeni, dar şi de peste Prut – din raioanele moldoveneşti Cahul şi Cantemir, şi din Ucraina – de la Reni.

Realizatorul tv Mihai Tatulici implicat în proiect, care va transmite sâmbătă, cu echipa sa, de la Oancea, unde vor fi plantaţi 15.000 de puieţi de salcâm, sălcioară şi ulm, a punctat ieri, la Galaţi, şi o altă premieră: de acum va fi angajat ca pădurar câte un localnic din fiecare zonă astfel împădurită.

Deci nu vor rămâne lucrurile de izbelişte. „Am ajuns la Galaţi pentru că Galaţiul are iniţiative în acest domeniu” – a explicat Tatulici.

În cadrul conferinţei de presă de ieri de la sediul Consiliului Judeţului,  care a marcat startul proiectului, au fost prezenţi, alături de Tatulici – a cărui echipă a fost în sală –  preşedintele CJ Eugen Chebac, primarul comunei Oancea, Victor Chiriloaie, Valentin Hahue, director executiv al Direcţiei Silvice Galaţi şi Liviu Pavel,  director executiv Romsilva.

Încă de miercuri, realizatorii vor descinde la Oancea pentru a oganiza, „după model nemţesc”, acţiunea. În corturi, fiecare voluntar înscris va semna protecţia muncii, îşi va lua unealta, sandviciul, sticla cu apă minerală şi plăcuţa cu numele său care va rămâne pe puiet, apoi va merge la careul din terenul caroiat care i se repartizează şi va planta câţi puieţi va putea sau câţiva avea chef.

Primarul din Oancea a dat dispoziţie ca terenul, tare ca piatra, să fie arat înainte, pentru a le uşura munca voluntarilor.

Galaţiul este cel de-al unsprezecelea judeţ în care se desfăşoară campania. După Galaţi, echipa se va întoarce la Dăbuleni, la o împădurire mai veche, afectată de calitatea solului. Proiectul nu aruncă pur şi simplu cu puieţi, ci asigură şi supravegherea acestora până la maturitate. 

Mihai Tatulici spune că şi-a invitat la acţiune şi fiul, care locuieşte în oraşul nostru. Până acum, acţiunea a avut depăşiri, cu câteva mii de voluntari, a participării prognozate. La Oancea se încearcă… să nu se depăşească o mie de voluntari.

Citit 928 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.