Cazul Cătălin Chelu - Ameninţări şi supraveghere

Cazul Cătălin Chelu - Ameninţări şi supraveghere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jurnaliştii de la „Gândul”, citând surse din poliţie, susţin că Valentin Fătuloiu ar fi primit, în vară, un mesaj din partea lui Cătălin Chelu privind o întâlnire, mesagerul transmiţându-i oficialului MAI că dacă nu va cădea la pace va fi distrus, moment din care secretarul de stat a acceptat tehnica de supraveghere.

La scurt timp după ce a primit mesajul de la Cătălin Chelu, Fătuloiu a anunţat procurorii DNA şi a colaborat direct cu anchetatorii în acest caz, inclusiv acceptând folosirea tehnicii de supraveghere şi monitorizare, potrivit surselor citate de cotidianul „Gândul”.

Situaţia de la Ministerul Administraţiei şi Internelor ar fi devenit tensionată încă din martie, când în baza unei strategii de combatere a evaziunii fiscale, Poliţia ar fi început lupta cu evazioniştii. În acest context a fost implementat un sistem american de analiză a informaţiilor, în computere fiind centralizate toate datele despre fraude economice, au relatat sursele citate.

Potrivit acestora, pentru a le pierde urma, cei care îi protejau pe evazionişti au spart dosarele în unele mai mici, cu un prejudiciu sub un milion de euro.

Surse din Poliţie au susţinut pentru „Gândul” că omul de afaceri Cătălin Chelu era implicat, de regulă, prin interpuşi, în 41 dosare, aflate la judecătorii sau parchete mici.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au în lucru trei dosare în care figurează numele lui Cătălin Chelu, însă acesta nu se află încă sub învinuire. Investigaţiile se află în faza actelor premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de spălare de bani, evaziune fiscală şi referitoare la piaţa de capital.

Nu există dosare la Galaţi

„Omul de afaceri a avut un dosar şi la Galaţi în urmă cu aproximativ doi ani de zile. Noi atunci am demarat cercetările şi, pe parcurs, am realizat că dosarul nu este de competenţa noastră. Astfel, dosarul a fost declinat la structura centrală, unde s-au continuat cercetările”.

„În acel dosar, omul de afaceri era acuzat de evaziune fiscală. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu acel dosar sau dacă mai are şi altele”, ne-a spus domnul Sorin Cărare, purtătorul de cuvânt de la DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi.

Şi procurorul şef de la DNA Galaţi ne-a informat vineri că nu are cunoştinţă despre vreun dosar al omului de afaceri gălăţean.

Citit 1263 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.