Iranul a atacat Israelul cu sute de drone și rachete de croazieră

Iranul a atacat Israelul cu sute de drone și rachete de croazieră
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

UPDATE. Iranul a lansat peste 300 de "ameninţări" asupra Israelului - 120 de rachete balistice, 170 de drone și 30 de rachete de croazieră, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Avichay Adraee, citat de The Guardian. "Am interceptat 99 la sută dintre ele", a declarat Adraee. Doar câteva rachete balistice au pătruns pe teritoriul israelian, lovind o bază a forțelor aeriene din desertul Negev, unde au provocat pagube minore la infrastructură.

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă duminică, la cererea Israelului, pentru a evalua situaţia.

Israelul plănuiește un "răspuns semnificativ" la atacul Iranului, a declarat, duminică, un înalt oficial israelian, în timp ce Iranul a avertizat că va răspunde cu mai multă forţă dacă Israelul va riposta.


Iranul a lansat sute de drone spre Israel, în cursul serii de sâmbătă, iar gărzile iraniene au declarat că operațiunea "Promisiune adevărată" face parte din pedeapsa pentru crimele israeliene, precizând că a țintit locuri specifice, cel mai probabil obiective militare. Salva de drone iraniene este așteptată să ajungă în Israel la ora locală 2.00. Un general în retragere israelian a declarat că dronele sunt echipate cu câte 20 kg de explozibili fiecare.

Israelul şi-a închis spaţiul aerian şi a anunţat că sistemele sale de apărare sunt gata să doboare dronele inamice. Un canal de televiziune local a relatat că dronele au început deja să fie interceptate în spaţiul aerian al Siriei și Iordaniei. Irakul şi Libanul au anunțat închiderea spațiului aerian, iar Iordania a declarat stare de urgenţă.

Cu puțin timp înainte, premierul israelian Benjamin Netanyahu declarase că se așteaptă ca Iranul să lanseze un atac direct și a emis stare de alertă, închizând școlile și ridicând avioanele de la sol. Imediat după lansarea atacului, Netanyahu a convocat cabinetul de război, la sediul militar din Tel Aviv, relatează Reuters.

Casa Albă a confirmat lansarea atacului, conform agenţiei Reuters, iar preşedintele american Joe Biden s-a întors la Washington, pentru a fi alături de echipa sa de securitate.

Citit 1763 ori Ultima modificare Joi, 18 Aprilie 2024 05:03

3 comentarii

  • postat de florin
    Luni, 15 Aprilie 2024 07:11
    86.124.201.***
    15 rachete balistice au lovit baza de pe care au plecat avioanele care au lovit ambasada iraniană din Siria!Acest atac a fost ANUNTAT de iranieni!Și la contracararea acestui atac au participat 3 tari puternice!De fapt aceasta a fost o demonstrație de forță a Iranului!Foarte periculoasa!
    0
    2
  • postat de Ratatu
    Duminică, 14 Aprilie 2024 08:34
    5.13.147.***
    Incercati sa fiti mai cerebrali si scoateti reclama cu doboritul de avioane....
    Nu cred ca de jocuri pline de ura este nevoie in zilele astea...
    1
    8
  • postat de Aurel
    Duminică, 14 Aprilie 2024 07:04
    86.124.200.***
    Oare le permite legislatia sa doboare dronele ?!... Pare stupida intrebarea,dar ai nostri militari se plang pe la tv. ca nu pot sa le doboare pe cele ce se plimba prin spatiul nostru aerian din lipsa legislatiei...
    2
    8

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro