Un adolescent din Galaţi şi-a recăpătat vederea, în urma unei operaţii rare

Un adolescent din Galaţi şi-a recăpătat vederea, în urma unei operaţii rare
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Un adolescent în vârstă de 14 ani, din judeţul Galaţi, şi-a recăpătat vederea după ce a fost operat cu succes de o tumoră orbitară gigant. "Andrei a trăit cu umbra unei tumori orbitare timp de cinci ani. El a fost supus unei intervenţii speciale şi rare, prin care tumora de 8 centimetri a fost îndepărtată cu succes", au anunţat reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Nicolae Oblu" din Iaşi, pe pagina de Facebook a unităţii medicale.

Băiatul a povestit că nu avea dureri, însă vedea foarte puţin şi a mers la spital pentru investigaţii.

"Nu mă durea. Doar pleoapa s-a lăsat în jos şi vedeam foarte puţin, aşa că m-am dus la spital", a spus Andrei Stănescu.

Managerul spitalului din Iaşi, dr. Lucian Eva, a declarat că băiatul a apelat la medici pentru că nu mai vedea bine cu ochiul stâng: "A venit la noi pentru că ochiul stâng îi ieşea din orbită. Nu mai vedea bine şi, atât cât vedea, vedea dublu. În 2019, a fost supus prima dată unei intervenţii chirurgicale, într-o clinică din ţară. După aceea, au urmat alte trei intervenţii, ultima realizată la noi, în care s-a scos complet tumora. Este o tumoră benignă, drept urmare, chirurgia este considerată posibilitate de vindecare".

Managerul a explicat că tumorile orbitare sunt rare şi astfel de operaţii sunt foarte complexe: "Tumorile orbitare sunt tumori rare, noi nu operăm mai mult de 15 pe an. Dar atunci când apar sunt catastrofale, pentru că determină un handicap major pentru pacient. Intervenţiile chirurgicale la nivelul orbitei au un grad de complexitate înaltă, pentru că orbita este o cavitate mică".

Citit 2308 ori Ultima modificare Joi, 18 Aprilie 2024 05:04

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro