În miezul Uniunii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Statistica oficială a românilor înregistraţi în Belgia: Într-un recent studiu al sociologului Jan Hertogen este prezentată o statistică oficială a românilor înregistraţi în Belgia în luna septembrie 2010. Potrivit lui Dan Luca, de la casaeuropei.blogspot.com, Belgia are o populaţie de 10.666.866 de locuitori.

Extrapolând procentajele oferite observăm că aproximativ 22.200 români sunt înregistraţi în Belgia, 12.600 trăiesc în Regiunea Bruxelles, 6.160 în Flandra şi 3.440 în Valonia. Sunt românii aflaţi în chiar centrul problemelor europene.

* Primul târg din zona Bostonului: Asociaţia Românilor din New England (AR-NE) organizează pentru românii din zonă Târgul Românilor din New England, sâmbătă, 4 Decembrie.

* 1 Decembrie sărbătorit la Ankara: Spre deosebire de anii precedenţi, ICR Istanbul marchează în acest an Ziua Natională a României nu în marea metropolă de pe Bosfor, ci în capitala Turciei, la Ankara. Astfel, în chiar ziua de 1 decembrie, între orele 18-19, la Swisshotel-Ankara, înaintea recepţiei oferite de Ambasada României şi cu sprijinul acesteia, faimosul Cvartet VOCES va oferi un concert extraordinar.

* Biserica ortodoxă română din Viena: Centrul Religios-Cultural „Dumitru Staniloae” din Viena a organizat sâmbătă, 27 noiembrie, o seară culturală, în cadrul căreia a fost prezentată expoziţia “Bucuria realului în formă şi culoare”, tablouri care reprezintă diferite teme şi care au fost pictate de câţiva credincioşi ai parohiei (Dr. Bogdan Mirela, Bordeianu Gabriela, Dr. Braneti Aurelia, Croitoru Emilian, Rogojanu Radu, Schuller Paula, Ştefan Adriana, Toma Victor) sub îndrumarea domnului Profesor Mag. Ioan Buliga, cel care a pictat iconostasul bisericii ortodoxe române din acest loc.

Citit 1089 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.