Lansare de carte a Andreei Andrei, în Festivalul "George Grigoriu"
Foto: Centrul de Creaţie Brăila

Lansare de carte a Andreei Andrei, în Festivalul "George Grigoriu"
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Pe 24 mai 2024, în deschiderea prestigiosului Festival Internațional de Muzică Ușoară "George Grigoriu", a avut loc lansarea mult așteptată a cărții semnate de talentata textieră Andreea Andrei

Fiica celebrului compozitor George Grigoriu este cunoscută pentru contribuțiile sale remarcabile în domeniul muzicii, dar în ultimii ani ea și-a canalizat talentul creativ într-o nouă direcție, oferind iubitorilor de muzică ușoară o a doua carte care îl vizează pe George Grigoriu și creația sa. Volumul lansat anul acesta de către textieră este intitulat ”Valurile Dunării, de la Brăila la Galați” și reprezintă o paralelă între două cântece bine-cunoscute, ambele având ca element principal Dunărea. Este vorba despre valsul lui Iosif Ivanovici "Valurile Dunării" şi un moment din opereta "Valurile Dunării" de George Grigoriu. Festivalul ”George Grigoriu”, cu renumele său de promotor al excelenței artistice, oferă contextul ideal pentru această premieră.

Andreea Andrei a dezvăluit motivul pentru care și-a dorit să lanseze cartea în acest context: "Am ținut să lansez această carte acum, pentru că se împlinesc 50 de ani de la premiera operetei care a avut loc la Galați la Teatrul «Nae Leonard»". Festivalul ”George Grigoriu”, ajuns la cea de-a 19-a ediție, este recunoscut pentru promovarea talentelor locale și internaționale în domeniul muzical. Lansarea cărții în cadrul acestui eveniment subliniază legătura strânsă dintre muzică și literatură, ambele arte fiind mijloace prin care oamenii își exprimă trăirile și emoțiile.

Autoarea a mai ţinut să menționeze şi un aspect mai puțin cunoscut de publicul larg, dar pe care l-a scos la lumină în această carte: "Tatăl meu întotdeauna visa să scrie operetă. A compus mai multe operete. Aceasta, «Valurile Dunării», are o importanță deosebită". La eveniment au mai participat personalități de seamă din lumea muzicală, colegi și prieteni ai Andreei Andrei, precum Ionel Tudor, Pompilia Stoian, Marius Țeicu și Horia Moculescu, întreaga discuție fiind moderată de Octavian Ursulescu. Prezentarea cărții a fost urmată de o sesiune de autografe, unde admiratorii au avut ocazia să discute cu autoarea și să primească autograf pe carte.  Lansarea de carte a Andreei Andrei a îmbinat armonios literatura și muzica, Festivalul "George Grigoriu" oferind momentul ideal pentru eveniment, fiindcă, aşa cum a subliniat chiar autoarea, invitaţii la bine-cunoscutul regal muzical se simt la Brăila "ca acasă".

Citit 1094 ori Ultima modificare Marți, 28 Mai 2024 00:10

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro