Doi arestaţi şi 56.000 de pachete de ţigări confiscate

Doi arestaţi şi 56.000 de pachete de ţigări confiscate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marţi, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere al I.J.P.F. Galaţi şi al Sectorului P.F. Folteşti, sprijiniţi de lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Galaţi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi,  au descoperit în urma unui flagrant în zona de responsabilitate două persoane care transportau cu o autoutilitară „Peugeot” cantitatea de 56.000 de pachete de ţigări.

Cele două persoane, Marian Ionel Cava, şi Vasile Cristinel Desis, în vârstă de 20, respectiv, 42 de ani care fac parte dintr-un grup infracţional organizat, au primit din partea instanţei mandate de arestare preventivă pentru 29 zile.

Poliţiştii de frontieră din cadrul IJPF Galati, sub directa coordonare a procurorilor din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi,  au documentat activitatea infracţională a grupului din care fac parte şi cei doi bărbaţi arestaţi  încă din luna iulie 2011. Poliţiştii aveau informaţii că membrii grupului au preocupări în sfera contrabandei cu ţigări provenind din Republica Moldova.

Astfel, pe 27 septembrie, în jurul orei 4,30, poliţiştii de frontieră au organizat un flagrant, în urma căruia au fost descoperite 1.120.000 ţigarete (56.000 pachete de ţigări) marca „Plugarul”, cu timbru Republica Moldova, transportate cu o autoutilitară „Peugeot Boxer”.

Cele două persoane arestate au declarat că întreaga cantitate de ţigări a fost trecută peste râul Prut cu ajutorul unor bărci, în noaptea de 26 spre 27 septembrie, din Republica Moldova în România.

Poliţiştii de frontieră au mai stabilit că ţigările urmau să fie transportate până în Galaţi şi predate altor persoane. Membrii reţelei de contrabandă sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, aderare sau constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la trecere ilegală a frontierei de stat.

Cercetările pentru descoperirea tuturor persoanelor implicate sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi.

Citit 1391 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.