Mandate de arestare pentru încă trei gardieni din Penitenciarul Galaţi

Mandate de arestare pentru încă trei gardieni din Penitenciarul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-au pronunţat asupra recursului înaintat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi cu privire la cei trei gardieni de la Penitenciarul Galaţi acuzaţi de omor şi purtare abuzivă.

Magistraţii bucureşteni au admis recursul procurorilor şi, în urma judecării pe fond, au decis arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile pentru Cornel Costel Ilie, Vasile Miron şi Petre Blaj. Pe 26 noiembrie, magistraţii de la Curtea de Apel Galaţi au decis că cei trei gardieni pot fi judecaţi în libertate, deşi acuzaţiile care li se aduceau erau destul de grave.

Decizia Curţii a fost casată ieri, Cornel Costel Ilie, Vasile Miron şi Petre Blaj urmând să fie încarceraţi. „Instanţa a decis arestarea inculpaţilor pentru o perioadă de 29 de zile, începând cu ziua încarcerării. În momentul în care vor fi arestaţi de poliţie va începe să curgă şi mandatul de arestare”, ne-au explicat surse la de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vă reamintim că, în urma cercetărilor, procurorii gălăţeni au arătat că în noaptea de 3/4  iunie 2010, în timp ce inculpatul Miron Vasile o trăgea pe victimă cu lanţul de picioare spre cameră, ceilalţi doi inculpaţi i-au aplicat acesteia multiple lovituri în zona toracică cauzându-i o serie de fracturi.

Se pare că deţinutul Sandu Constantin a fost bătut prima dată la ora 20,00, apoi la ora 23,00 şi la 6,00 în dimineaţa următoare. Loviturile aplicate bărbatului, care se afla în momentul incidentului în carantină, fiind adus la Penitenciarul Galaţi de doar trei zile, i-au cauzat acestuia moartea.

În acelaşi dosar mai sunt arestaţi încă doi gardieni, Bucur Codrean şi Nicu Chiriac, acuzaţi de aceleaşi fapte, iar subcomisarul Cătălin Ghibea este cercetat în stare de libertate.

Săptămâna trecută, tot la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost judecat şi respins şi recursul formulat de Bucur Codrean şi Nicu Chiriac, prin care solicitau eliberarea sub control judiciar.

Aşadar, în urma incidentului din data de 3/4 iunie, 5 gardieni au fost arestaţi, iar un şef de tură este cercetat în stare de libertate. Aşteptăm ca procurorii să finalizeze cercetările şi să trimită dosarul la instanţa de judecată.

Citit 2136 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.