Poveste cu o groapă

Poveste cu o groapă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sfânta regulă a constructorilor şi a Primăriei este că, după găurire, o stradă trebuie adusă la stadiul la care era înainte de a fi „atacată” cu lucrări de reparaţii sau investiţii. Lucrările ISPA au lăsat în urmă nu doar canalizări şi conducte fericite, ci şi gălăţeni nemulţumiţi de noul look al străzilor.

Domnul Damian Dumitru Ioan a venit la redacţie pentru a se plânge de ceea ce se întâmplă pe strada pe care locuieşte de 26 de ani, Bălcescu (nr. 5).

Gălăţeanul nu e străin de ceea ce presupune o lucrare, activând în domeniul construcţiilor atât în ţară cât şi peste hotare. A trecut peste inconvenientele impuse de investiţiile ISPA pe Bălcescu, peste faptul că nu şi-a putut folosi maşina câteva luni, peste noroaie şi îngrădirile impuse de lucrare.

Baiul lui este legat de o groapă de care nu mai scapă. „În anul 2008, în faţa porţii de acces a imobilului în care locuiesc, pe lângă căminele din stradă a apărut o groapă din cauza apei de ploaie care se adună în poartă, nefiind scurgere”.

„Am făcut sesizare la Apă Canal şi Primărie să vină cineva să astupe groapa de pe domeniul public. De la Apă Canal mi s-a spus că ei nu pot face nimic, pentru că nu e nicio ţeavă spartă. Am astupat groapa singur, pe banii proprii”.

„În urmă cu două-trei luni porţiunea de stradă unde locuim a intrat în programul ISPA. S-a trecut cu basculantele încărcate cu pământ, iar căminele s-au afundat, ducându-se mai mult în pământ. Împreună cu locatarii am vorbit cu inginerul care se ocupă de lucrare care ne-a spus că aceste cămine trebuie readuse la cota la care au fost pe banii noştri, că are ordine de la şefii lui să facă lucrările de mântuială”.

„În urma lucrărilor a fost smulsă şi bordura pe 2,5 metri pe care refuză să o aducă la starea iniţială. Din cauza acestor lucrări de mântuială apa se va aduna din nou, nefiind gură de scurgere şi se va surpa la nesfârşit strada”, ne-a reclamat domnul Damian.

„Lucrările nu vor rămâne aşa”

Şeful Unităţii de Implementare a Proiectului ISPA, ing. Cristian Borcea, pe care l-am contactat pentru a-i sesiza problema gălăţeanului de pe Bălcescu nr. 5 ne-a asigurat că va verifica situaţia.

„Lucrurile nu vor rămâne aşa. Atunci când constructorul declară lucrarea finalizată, Primăria o inspectează şi, în caz de probleme, obligă constructorul să o refacă. Este posibil să apară tasări din cauza infiltraţiilor apei de ploaie şi a compactărilor nereuşite”.

„Dar în fiecare asemenea situaţie, firma reface lucrarea. Vom verifica dacă este adevărat că locatarilor li s-au cerut bani, pentru că ar fi foarte grav, şi dacă se lucrează de mântuială”, ne-a declarat ing. Cristian Borcea.

Citit 1429 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.