Şofer oprit în trafic de poliţişti cu focuri de armă

Şofer oprit în trafic de poliţişti cu focuri de armă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii gălăţeni de la Rutieră au făcut uz de armă pentru a opri în trafic un tânăr care a refuzat să oprească la semnalele agenţilor de circulaţie şi care, după o urmărire, şi-a părăsit maşina şi a încercat să scape cu fuga. Respectivul avea permisul de conducere suspendat, iar în momentul în care a fost reţinut mirosea a băutură.

"Luni, la ora 18.30, poliţişti din cadrul Biroul Rutier Galaţi au observat pe strada Domnească un autoturism al cărui conducător auto, după ce a trecut de echipajul de poliţie, a demarat în trombă, efectuând depăşirea autovehiculelor pe linia continuă. Poliţiştii au urmărit autoturismul respectiv, cu sistemul acustic şi optic în funcţiune,  până în parcarea din faţa Catedralei, moment în care conducătorul auto a abandonat autoturismul fugind pe trotuarul străzii Domnească spre strada Vultur", a declarat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Aceeaşi sursă a precizat că pentru reţinerea şoferului respectiv, poliţiştii rutieri au făcut uz de armă trăgând patru focuri de avertisment în plan vertical.

"Conducătorul auto este un bărbat de 26 ani, din Galaţi, care figura în bazele de date ca având permisul de conducere suspendat din 26.06.2011 pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice. În momentul în care a fost prins acesta emana halenă alcoolică, însă a refuzat testarea cu aparatul Drager şi a fost condus la Spitalul Judeţean Galaţi pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Şi de această dată a refuzat recoltarea probelor", a mai declarat reprezentantul IPJ Galaţi.

Bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonaţă, iar astăzi urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism, având permisul de conducere suspendat şi refuz de recoltare a probelor biologice în vedrea stabilirii alcoolemiei.

Citit 1636 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.