Atmosferă incendiară la propriu, artiști profesioniști – unii consacrați, alții în plină afirmare – energie și entuziasm de nestăvilit, talent excepțional, prospețime, dăruire și bucurie muzicale! Asta a oferit, din plin, spectacolul „HodoRock Pop Song Simfonic”, un proiect unic în România, care i-a reunit pe artiștii „Voces Band” – o trupă formată doar din copii, din inițiativa Monicăi Măciuceanu și a lui Grigore Topor (Grișa) – cu artiști profesioniști din Republica Moldova - prestigiosul cvartet Gentle QuArt Band.
Scena generoasă a Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați a părut, de Dragobete, neîncăpătoare pentru desfășurarea de forțe artistice a „HodoRock Pop Song Simfonic”. Un spectacol extraordinar, despre care ați putut afla din ziarul „Viața liberă” și din podcastul cotidianului nostru. O reprezentație care a umplut sala Teatrului „Leonard”. Un public cald și entuziast, care a ținut ritmul refrenelor cu aplauze, i-a aclamat pe artiști și s-a ridicat în picioare pentru a se bucura de un bis de final.
Cu riscul de a fi părtinitoare, îndrăznesc să spun că eroul absolut al spectacolului a fost percuționistul Victor Iancu. Deși statura lui abia se vedea din spatele tobelor, a dat ritm și energie întregului spectacol! Inclusiv viorilor și violoncelului profesioniste, venite de peste Prut - Cvartetul Gentle Quart din Republica Moldova. Iar solo-ul lui Victor a fost de-a dreptul incendiar! La fel și prestațiile artistice ale colegilor de trupă: Isabel Puiu-Savin (bass și voce), Marina Iancu (pian și voce), Vlad Băncilă (chitară), Andrei Cățoiu Tănase (chitară), Timeea Bostan (flaut și voce), Sasha Damian (clape și voce), Adina Bostan (voce), Teodora Necula (voce), Carla Gafton (voce), Elena Gheorghe (voce), Daria Carp (voce și trompetă), Bianca Pațilea (bass).
Ce s-a cântat? De toate! De la celebrele „Stand By Me”, „I Love Rock ’n’ Roll”, „Nothing Else Matters”, „Bella Ciao”, până la „Fată verde”, „Andrii Popa”, „De ce plâng chitarele”, „Săracă inima mea”, „Și îngerii au demonii lor”, „Trandafire”, „Moldovenii s-au născut”... Și nu oricum, ci cu solist și backing pe voci, care să pună în valoare artistul principal și piesa. Iar un plus de valoare a adus prezentarea caldă și plină de entuziasm a Ilioarei Radu. A fost greu de rămas pe scaune pentru un public care, de la o piesă la alta, era și mai dornic de dans.
Pe scurt, artiștii „Voces” nu s-au dezmințit și au reușit să surprindă din nou! De această dată, cu susținerea artistică a unor artiști profesioniști de top - Cvartetul Gentle QuArt: Petrică Bivol (vioară și violă), Ionuţ Ciocanu (vioară și violă); Cătălina Cojocaru (vioară), Dimitrii Iurcik (violoncel).
Iată ce au mărturisit principalii „vinovați” pentru acest spectacol.
„Munca pentru a pregăti acest spectacol n-a fost grea! Pentru că aveam cu cine munci! În schimb, a fost foarte multă. Avem șapte luni de când pregătim acest proiect. Ne-am gândit că la primul concert, cu voci superbe, antrenate de cea mai bună ProFa din Galați, Monica Măciuceanu, să ieșim deodată pe o scenă mare! Și să-i chem pe prietenii mei din Gentle QuArt. Și iată rezultatul!”, a spus Grișa.
„Este cel mai mare și cel mai deosebit proiect pe care l-am făcut în viața mea. Vreau să le mulțumesc părinților care au susținut copiii și sacrificiul lor n-a fost mic! Mulțumesc tuturor colaboratorilor noștri, domnilor profesori, tuturor persoanelor care au vrut să fie alături de noi. pentru ei este un început glorios de profesionalism în viața lor. Este poate prima poartă pe care o deschid spre cariera lor. Sunt cea mai bogată Profă din țară și pentru mine bogăția cea mai mare o constituie oamenii și educația. Toți părinții noștri sunt eroi! Și acești copii minunați sunt viitorul nostru: copiii Galațiului!”, a mărturisit, emoționată, Monica Măciuceanu.
Foto: Dragoș Trofin