Şoc: Toţi angajaţii ANIF au intrat în preaviz
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Şoc: Toţi angajaţii ANIF au intrat în preaviz
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Doar 67 dintre cei 206 angajaţi din judeţul Galaţi vor fi reangajaţi, după reorganizarea instituţiei *

Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare îşi trăieşte ultimele zile de viaţă. Pentru că urmează să fie desfiinţată pentru a-i face loc nou înfiinţatei Agenţii Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare, toţi angajaţii vor fi concediaţi. „Toţi salariaţii ANIF, din întreaga ţară, au primit preavize. Vom sta în preaviz 20 de zile, până la sfârşitul anului, după care vom intra în şomaj”, ne-a declarat, ieri, Mihai Stroilă, inspector la sucursala gălăţeană a ANIF.

Directorul sucursalei, Aurel Zamfir, a confirmat informaţia şi a precizat că, la Galaţi, doar o treime din angajaţii Administraţiei vor fi angajaţi la Agenţie. „Administraţia are 206 salariaţi în judeţul Galaţi. Toţi sunt în preaviz până la finele lunii decembrie. La sfârşitul perioadei de preaviz, 67 dintre ei vor fi angajaţi la Agenţie: 24 în structurile TESA şi 43 direct productivi, electromecanici la staţiile de pompare a apei”, a afirmat Aurel Zamfir (FOTO).

Selecţia, o necunoscută

Deocamdată, autorităţile centrale nu au făcut publice criteriile în baza cărora vor fi selectaţi angajaţii ce vor fi reîncadraţi. „Aşteptăm să apară normele conţinând criteriile de selecţie a personalului”, a spus directorul sucursalei gălăţene a ANIF.

La nivel naţional, Agenţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare va angaja doar 1.500 dintre cei 5.000 de angajaţi ai defunctei Administraţii Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare. Totodată, Agenţia îi va preda Administraţiei Naţionale Apele Române atribuţiile de administrare a digurilor şi barajelor de apărare de inundaţii. În portofoliul ANIF vor rămâne doar lucrările de desecare, de combatere a eroziunii solului şi de irigaţii, pentru care Agenţia va percepe o taxă nouă, taxa IF. Alături de fondurile bugetare şi de tarifele percepute deja beneficiarilor terenurilor, taxa IF va asigura finanţarea instituţiei.

Citit 3237 ori Ultima modificare Marți, 29 Noiembrie 2011 16:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.