Încercările de fraudare a concursului „Cea mai frumoasă fotografie”, sancţionate

Încercările de fraudare a concursului „Cea mai frumoasă fotografie”, sancţionate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În timpul concursului "Cea mai frumoasă fotografie de la Expoziţia Naţională de Porumbei, Păsări şi Animale Mici" care se desfăşoară pe www.viata-libera.ro au existat încercări de fraudare a votului. Ele au venit din partea unor utilizatori ai site-ului care au descoperit o vulnerabilitate în sistemul de vot utilizat de platforma on-line pentru acest concurs.

Până la urmă nimeni nu-i perfect, iar portiţe de "distracţie" pentru cei mai pricepuţi atunci când vine vorba de folosirea Internet-ului s-au găsit şi la case mai mari.

În fine, acest aspect a dus la crearea unor discrepanţe mari între voturile primite în mod real de unele fotografii şi scorul înregistrat de două dintre pozele intrate în concurs. Este vorba despre "Uită-te în ochii mei... ştiu ce gândeşti... sunt alesul !!!", care adunase nemeritat peste 3600 de voturi şi "Animăluţul meu preferat de la expoziţie" care înregistrase în aceleaşi mod aproape 5700 de voturi.

În aceste condiţii Viaţa liberă a luat decizia de a reseta voturile primite de fotografiile în cauză. Am ajuns la această soluţie, hotărând astfel să păstram şanse egale pentru toţi participanţii la concurs. Cele două fotografii nu au fost scoase din competiţie, asta şi pentru că vina nu le aparţine în totalitate celor care au votat pozele până au înroşit firul de la mouse şi le-au sărit shift-urile de la tastatură, ci şi nouă, în calitate de organizatori ai concursului.

Vulnerabilitatea respectivă a fost identificată, iar problemele generate de apariţia acesteia au fost rezolvate.

Succes în continuare!

Intraţi aici pentru a vedea fotografiile înscrise în concurs şi pentru a vota imaginea favorită!

Citit 5806 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Decembrie 2011 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.