Poliţia Rutieră, pe urmele pietonilor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cine trebuie să aibă grijă în trafic? Pietonii sau şoferii? Simplu, spune Poliţia Rutieră Galaţi, prin subcomisarul Viorel Cojocaru: ambii participanţi la trafic. „Dacă în restul Uniunii Europene incidenţa accidentelor cărora le cad victimă pietonii este de doar 2-3 la sută, în România procentul este de peste 23 le sută, adică este a doua cauză a morţii pe drumurile publice, după conducerea cu viteză peste limita legală”, explică subcomisarul.

Numerele înseamnă, în cazul acesta, mai mult decât cifre, ele traducându-se în vieţi irosite de dragul grabei: „La Galaţi, din 87 de persoane decedate în 2008, 24 de morţi au fost pietoni imprudenţi. Tot în cursul anului trecut, Poliţia Rutieră a dat 5.818 amenzi pentru traversări neregulamentare sau pe culoarea roşie a semaforului, sancţiunile valorând în total 349.080 lei”.

Astăzi Poliţia Rutieră împânzeşte Galaţiul, în aşteptarea celor care cred că participarea la trafic este o joacă. Nu strică să ne gândim că a fost doar o problemă de noroc dacă nu ni s-a întâmplat nimic când am zbughit-o printre maşini sau când nu ne-a zis nimeni nimic pentru că treceam pe roşu. Este de ajuns ca o singură dată să nu avem noroc şi ajungem parte a statisticii. Să căutăm – şi nu numai azi! - , cum am învăţat de mici, la şcoală, o zebră, să ne asigurăm şi abia apoi să ne încumetăm la traversare. Pentru că suntem mai mult decât cifre.

Citit 1343 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.