Peste 7000 de pachete de ţigări confiscate în weekend

Peste 7000 de pachete de ţigări confiscate în weekend
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier au descoperit 149.040 ţigarete, în valoare de 13.647 lei, pe care cinci cetăţeni moldoveni încercau să le introducă în ţară ascunse în autoturisme.

Prima captură a fost făcută sâmbătă, , la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi rutier, unde Nicolae C.,, cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova a vrut să intre în ţară la volanul unui autoturism marca Opel. După verificarea documentelor, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au procedat la controlul amănunţit al autovehiculului, ocazie cu care au descoperit, ascunse şi nedeclarate, în locaşuri special amenajate în barele de protecţie, în plafonieră, în uşile, pragurile şi podeaua autoturismului, 123.800 ţigarete (6.190 pachete de ţigări) de diferite mărci cu timbru de acciză R. Moldova şi Ucraina în valoare de 8.170 lei.

Câteva ore mai târziu un alt transport dubios a atras atenţia lucrătorilor vamali. „Patru cetăţeni moldoveni, care încercau să introducă în ţară 25.240 ţigarete (1.262 pachete de ţigări), ascunse în locuri special amenajate în autoturism. Valoarea ţigărilor a fost estimată la 5.477 lei”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră Galaţi. Toate cele cinci persoane au fost sancţionate contravenţional conform prevederilor legale, amenzile aplicate ridicându-se la valoarea totală de 36.000 lei. Totodată, autovehiculele care au suferit modificări pentru a fi folosite la contrabanda cu ţigări au fost confiscate.

 

Citit 2204 ori Ultima modificare Luni, 12 Decembrie 2011 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.