Motorină de contrabandă

Motorină de contrabandă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipajul împingătorului „Giurgiu 9” a adus în Portul Brăila 70 de tone de motorină navală de contrabandă din Ucraina * Nava aparţine unei societăţi private din Galaţi, iar marfa se află în două autocisterne cu numere din Suceava

În urma unor verificări efectuate, în noaptea de marţi spre miercuri, în cadrul unei acţiuni a poliţiştilor brăileni şi gălăţeni din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi, în Portul Brăila - unde mai multe nave au fost verificate, a fost descoperită pe împingătorul „Giurgiu 9” o cantitate de cel puţin 70 de tone de motorină de contrabandă.

Acţiune la fix

Şeful Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi, comisar Petrică Hahui, ne-a declarat: “ Azi noapte (n.n. marţi), am iniţiat o acţiune amplă de supraveghere şi verificare a navelor aflate în incinta Portului Brăila în scopul depistării unor ilegalităţi specifice. La bordul împingătorului „Giurgiu 9”, care avea şi o barjă goală, am descoperit două autocisterne în care erau 70 de tone de motorină adusă din Ucraina. 

Nava aparţine unei societăţi private din Galaţi, iar cele opt persoane aflate pe împingător sunt în prezent reţinute şi audiate. Din echipaj fac parte un brăilean şi trei gălăţeni. Acum se mai face o reverificare la barja care este ancorată pe malul Dunării pentru a se vedea dacă într-adevăr nu se află nimic pe ea. Motorina cu cele două autospeciale este la noi, la Galaţi, cercetarea nu este încă finalizată, iar dosarul penal va ajunge la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, Secţia Navală Maritimă”, ne-a relatat comisarul Hahui. 

Din surse de încredere, am aflat că iniţial administratorii societăţii au încercat tot felul de scuze pentru a justifica lipsa documentelor, dar planul le-a fost dat peste cap de către şoferii autocisternelor. De frică şi speriaţi de consecinţe, şoferii au declarat că nu se află la primul transport de acest fel, iar activitatea a fost începută încă de anul trecut.

Citit 2105 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.