Pietonii gălăţeni şi aventurile lor rutiere

Pietonii gălăţeni şi aventurile lor rutiere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înţeleptul învaţă din experienţa altora, spune o vorbă. Putem, aşadar, ca participanţi pedeştri la trafic, să avem mai multă grijă de viaţa noastră, ca şi de banii noştri. Pentru că atunci când ne grăbim şi uităm de zebră, suntem singurii vinovaţi pentru faptul că înghiţim amenzi, şi nu felicitări.

Iar asta se întâmplă doar în cazul fericit în care nu ne trezim la Reanimare…

Gălăţenii calcă cel mai strâmb

Campaniile naţionale ale Poliţiei Rutiere, de prevenire a accidentelor, continuă. Cea de marţi, 20 ianuarie, a avut ca obiectiv depistarea pietonilor imprudenţi şi avertizarea acestora, înainte viaţa cuiva să fie pusă în pericol. 

Subcomisarul Viorel Cojocaru din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi nu are însă cele mai încurajatoare date referitoare la acţiunea de acum două zile: „Din totalul de 196 de amenzi de circulaţie aplicate în judeţ, 147 au fost date pietonilor, pentru comiterea de nereguli în trafic. Cei mai mulţi pietoni indisciplinaţi au fost identificaţi în municipiu, ei fiind în număr de 92. Totalul amenzilor este de 10.970 de lei, sancţiunile fiind date pentru traversări prin locuri nepermise, sau pe culoarea roşie a semaforului. Tot marţi au fost ridicate şi cinci permise auto, dintre care două – şoferilor care nu au dat prioritate de trecere pietonilor aflaţi pe marcaj”.

Fără decese

Vestea bună ne-o dă tot subcomisarul Cojocaru: „Din fericire, în ziua raidului nu au existat accidente grave sau decese, poate şi datorită faptului că echipajele Poliţiei Rutiere erau prezente pe majoritatea arterelor de trafic intens”.

Despre rezultatele acţiunii de ieri, care a vizat amendarea şoferilor vitezomani – în ziarul de mâine. Între timp, să circulăm corect şi să încercăm să rămânem în viaţă.

Citit 1251 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.