Cioban gălăţean bătut la Brăila

Cioban gălăţean bătut la Brăila
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pentru că şi-a pârât colegii că au cumpărat băutură, un cioban a fost bătut până şi-a pierdut cunoştinţa * Momentan este internat la secţia Chirurgie I, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila şi aşteaptă să fie transferat la Neurochirurgie Galaţi

Un cioban de 40 de ani a fost adus, vineri noaptea, cu Ambulanţa la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila. El prezenta semne vizibile de agresiune şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. După consult, medicii au stabilit diagnosticele de traumatism cranio-facial prin agresiune, epistaxis oprit spontan, traumatism hemitorac drept şi etilism acut.

Dr. Antoneta Ioniţă, şef serviciu UPU, ne-a spus: ”Bărbatul se numeşte Adrian Spiridon şi a fost adus cu Ambulanţa, vineri  la ora 23.55. După ce l-am consultat şi a fost văzut şi de medicii specialişti, dr. Cătălin Urdă, chirurgie toracică, dr. Bratu Cursaru, medic ORL, Andreea Ţovârnac, medic neurolog şi dr. Florea Găgeanu, pacientul a fost internat la secţia de Chirurgie I, la dr. Găgeanu”.

“Nu vreau să-i dau în judecată”

Adrian Spiridon este din Galaţi, dar lucrează la o stână în Brăila. Ştie de la ce s-a pornit scandalul, dar nu mai ştie cine a anunţat salvarea şi cum a ajuns la spital. Acesta ne-a povestit: ”Am fost bătut pentru că am anunţat telefonic patronul că ciobanii cu care lucrez au cumpărat băutură. Eu sufăr de epilepsie şi-mi era frică să nu se îmbete şi să mă bată, să facă scandal. Dar chiar aşa s-a şi întâmplat.

Trei inşi m-au bătut: Gheorghe, Ghică şi Costică. M-au băgat într-o cameră şi m-au bătut până nu am mai ştiut de mine. Nu ştiu cine a anunţat salvarea, nu ştiu cum am ajuns la spital. Medicul la care sunt internat mi-a spus că dacă mâine mă simt mai bine mă transferă la Neurochirurgie în Galaţi.

Nu vreau să-i dau în judecată pentru că îmi este foarte frică. Până în prezent nu a venit niciun poliţist să vorbească cu mine”, ne-a mai spus victima.

Cercetare, doar la sesizare

Poliţia poate acţiona în acest caz doar la sesizare. Subinspectorul Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al IJP Brăila, a declarat: “Dacă persoana vătămată va depune plângere împotriva autorilor şi va scoate certificat medico-legal din care să rezulte numărul de zile de îngrijiri medicale, conform legii, poliţiştii vor lua măsurile ce se impun”. Poliţiştii se pot autosesiza doar în cazul în care ciobanul va necesita peste 60 de zile de îngrijiri medicale, atunci fapta încadrându-se la vătămare corporală gravă.

Explicaţie foto : “Îmi este frică să depun plângere”

Citit 1698 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.